В руския държавен научен център по вирусология и биотехнология Вектор

...
В руския държавен научен център по вирусология и биотехнология Вектор
Коментари Харесай

В Русия разработват обща ваксина срещу Covid-19 и морбили

В съветския държавен теоретичен център по вирусология и биотехнология " Вектор " с изключение на ваксина против ковид се основава и рекомбинантен препарат на основата на вируса на дребната шарка (морбили), заяви вестник " Известия ", представен от ТАСС.

Ключова специфичност на разработваната в центъра бивалентна ваксина е, че тя има за цел да пази както от морбили, по този начин и от Covid-19, оповестяват от " Вектор ". Препаратът се базира на руския вариант на вируса на морбили " Ленинград-16 ", който е позволен за потребление при деца.

" Морбили е доста заразна болест. Достатъчно е в стая със междинни размери да влезе един болен и да подиша там няколко минути, с цел да болести безусловно всички. Затова вирусът на морбили е извънредно ефикасен " притежател ". Ваксината против морбили " Ленинград-16 " е предходна към този момент всички тествания за сигурност, само че в този момент в нея се внедряват нови белтъци от SARS-CоV-2. Това отново изисква нови тествания. Ситуацията припомня основаната в института " Гамалей " ваксина " Спутник-V ", при която за притежател вместо морбили са употребявани аденовируси ", описа за вестника ръководителят на лаборатория за геномно инженерство Павел Волчков.

Според него новата ваксина на " Вектор " е самовъзпроизвеждаща се и по тази причина ще бъде по-евтина.

В момента " Вектор " създава четири разнообразни ваксини, една от които е към този момент записана - пептидна, за разлика от останалите, и съставлява рекомбинантен препарат на основата на вируса на морбили.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР