В Руската федерация се прибраха 82 души140 военнослужещи са върнати

...
В Руската федерация се прибраха 82 души140 военнослужещи са върнати
Коментари Харесай

140 военнопленници се върнаха в Украйна за Нова година

В Руската федерация се прибраха 82 души

140 военнослужещи са върнати в Украйна в границите на замяна на пленници с Руската федерация. Това заяви в " Телеграм “ ръководителят на канцеларията на президента Андрий Йермак, предават Укринформ и Агенция.

" За Новата година ние освен отбиваме противников ракетни офанзиви, само че и връщаме нашите хора. Това е още един огромен продан, който успяхме да изпълним - 140 души се връщат вкъщи “, написа Ермак.

Сред тях има ранени, както и бранители на Мариупол, Змийския остров, доброволци, татковци и синове, които са били в плен, както и военнослужещи от Бахмутското направление.

Сред освободените, по-специално, 82 бойци са от въоръжените сили на Украйна, 15 от силите на териториалната защита, 22 от Националната армия, 11 от военноморските сили и 10 граничари.

От тях - 132 мъже и 8 дами, 22 офицери и 118 сержанти и бойци.

На 1 декември 50 украински бойци се върнаха в страната си като част от размяната на пленници с Руската федерация.

В Руската федерация се прибраха 82 души

82 съветски военнослужещи са се върнали в Русия вследствие на договаряния с украинската страна. Това съобщи съветското министерство на защитата съобщи пред кореспонденти в събота.

" На 31 декември, вследствие на преговорния развой, 82 съветски военнослужещи, които бяха държани в плен в смъртна заплаха, бяха върнати от следената от Киев територия ", обявиха от министерството.

От Министерството на защитата оповестиха, че освободените военнослужещи ще бъдат превозени до Москва със самолети от военнотранспортната авиация.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР