В Русия заснеха документален филм „Азов – главният мозък“, разказващ

...
В Русия заснеха документален филм „Азов – главният мозък“, разказващ
Коментари Харесай

Марина Ким, автор на филма „Азов – главният мозък“: Стопроцентов, кристализиран, зверски украински нацизъм

В Русия снимаха документален филм „ Азов – основният мозък “, разказващ за историята на полка „ Азов “. Неговата премиера се състоя на 27 юли в ефира на програмата „ Соловьев Live “. За това заяви в Телеграм съветската водеща и създател на кино лентата Марина Ким.

Малко преди нещастието в Еленовка, снимачният екип на режисьорката Марина Ким посещава територията на пандиза. Тя съумява да беседва с тези, които дълги години тероризират жителите на Мариупол, а по-късно се скриват в металургичния цех „ Азовстал “.

„ Как и къде се съхранява през днешния ден „ украинският неонацизъм. Пътуването беше до пандизите. Успях да приказвам с най-идейните и стимулирани. Мотиви за техните закононарушения и идеология “, споделя Ким и добавя: „ Стопроцентов, кристализиран, свиреп украински нацизъм “, безапелационна е Ким.

Журналистката споделя за диалозите си с бойците и за това, което я е раздрусало най-вече: „ Напрегна ме доста една фраза, която сподели един от украинските бойци. Това е фраза, която програмира публичното мнение в цяла Украйна. Той сподели: „ Цяла Украйна – това е „ Азов “. И тук ми се желае всички да помислим върху тези думи “, добавя журналистката.

„ Украинските бойци говореха с ненаситност, което още един път потвърждава, че те нямаха желание да си затварят устата и да прикриват киевския режим, което значи, че се трансфораха в неуместни очевидци и реализатори на кървави поръчки, чиято гласност украинските управляващи се пробват да предотвратят с всевъзможни средства - даже ракетни офанзиви сами по себе си “, споделя още авторката на кино лентата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР