В Русия започна производството на зенитните ракетни системи С-500 и

...
В Русия започна производството на зенитните ракетни системи С-500 и
Коментари Харесай

Русия започна производството на ракетни системи C-500

В Русия стартира производството на зенитните ракетни системи С-500 и С-400 на автомобилно шаси, заяви вицепремиерът Дмитрий Рогозин в изявление за вестник " Коммерсант ", оповестено в понеделник и представено от ТАСС.

" По решение на (mпрезидента на РФ) Владимир Путин концернът " Алмаз-Антей " построи два завода - в Киров и в Нижни Новгород. И по този начин в Кировското машиностроително дружество плановата мощ единствено на перспективните зенитни ракетни системи е хиляда ракети годишно. А Нижнегородският машиностроителен цех към този момент стартира производството на последните системи от вид С-500 5 С-400 на автомобилно шаси и полуприцеп с автомобилни гуми ", споделя Рогозин.

Системата С-500 идва на промяна на C-400. Тя се основава с благоприятни условия за употреба през идващите 25 години. Министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу е заявявал, че доставките на тази система за армията на страната ще стартират през 2020 година.

Един от водачите в съветския военнопромишлен комплекс " Алмаз Антей " построява заводите в Нижни Новгород и в Киров от 2012 година. /БГНЕС, ТАСС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР