В Русия заловиха "Маниака от Волга", който е отговорен за

...
В Русия заловиха "Маниака от Волга", който е отговорен за
Коментари Харесай

Заловиха най-жестокия сериен убиец "Маниака от Волга", умъртвил 26 души

В Русия заловиха "Маниака от Волга ", който е виновен за минимум 25 убийства, оповестяват "Гардиън " и Агенция Франс Прес.

Следственият комитет на Русия заяви, че са заловили сериен палач, което евентуално може да докара до разрешаването на повече от 25 убийства.

38-годишният Радик Тагиров е направил признания, че е умъртвил 26 възрастни дами в Централна Русия сред 2011 и 2012 година

Той е открит като причинител след събиране на ДНК доказателства, отпечатъци от обувки и други доказателства от местата на осъществените закононарушения.

Тагиров влизал в жилищата на самотни старици, представяйки се за електротехник или водопроводчик. След това удушавал жертвите си с ръце.

Повечето от убитите дами са на над 70-годишна възраст. Тагиров постоянно ограбвал дамите, само че от време на време не вземал полезностите от жилището. Носел ръкавици и почиствал мястото на закононарушението преди да напусне.

Убийствата са осъществени сред 2011 и 2012 година в съветските градове Казан, Самара, Толиати, Ижевск, Уфа и други. Има съмнения и за други убийства в Урал, макар че точният брой на жертвите към момента не е открит.

Според проверяващите Тагиров е гражданин на град Казан, който се намира на повече от 800 километра източно от Москва. През 2009 година той е наказан за обир.

През 2019 година полицията предложи премия за даване на информация за задържането му.

Ако самоличността му бъде доказана, Радик Тагиров ще влезе в листата на 10-те най-големи серийни убийци в историята на страната. Бившият служител на реда в Сибир Михаил Попков е наказан за 78 убийства сред 1992 и 2007 година Александър Пичушкин, прочут като "Шахматния палач ", е наказан на пожизнен затвор в Москва през 2007 година за 48 убийства сред 2002 и 2006 година

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР