В Русия разработиха радарна станция за откриване на малки дронове.

...
В Русия разработиха радарна станция за откриване на малки дронове.
Коментари Харесай

В Русия разработиха радар за откриване на миниатюрни дронове

В Русия създадоха радарна станция за разкриване на дребни дронове. Обхватът ѝ е до седем километра и половина. Оборудването е напълно направено въз основата на родни електронни съставни елементи и няма аналози.

Това оповестиха от пресслужбата на държавната корпорация “Ростех”. Разработването на радарите е осъществено от експерти на холдинга “Роселектроника”, написа "Поглед инфо ".

Станцията за радио-откриване на цели ще открива и съпровожда дребни и нискоконтрастни обекти с ефикасна повърхност на разпръскване от 30 квадратни сантиметра. Освен това има необятен диапазон за разкриване на обекти с друга скорост и дарба да летят на ниска и доста ниска височина. Оборудването, като фиксира обекта, ще предава данни за него в контролния център.

Това е многоканална радиолокационна станция в Ка-диапазона, която има дребни размери - 325×240×230 милиметра. Станцията е ситуирана на въртящо се устройство, което обезпечава видимост във всички направления. Може да се ръководи ръчно, от преносим компютър или автоматизирано.

Както разяснява изпълнителният шеф на “Ростех” Олег Евтушенко, безпилотните летателни апарати съставляват възходяща заплаха. Те могат да правят наблюдаване, разузнаване, да носят експлозиви и да работят, в това число в рой.

Традиционните радарни способи не обезпечават надеждно разкриване на дронове. Но новото устройство сполучливо взема решение този проблем.

Към днешна дата първите мостри на оборудването към този момент са подготвени, те са минали полеви тествания.

Превод: В.Сергеев
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР