В Русия, разбира се, не можехме да не забележим тази

...
В Русия, разбира се, не можехме да не забележим тази
Коментари Харесай

Западът няма да задуши Китай. Макар и здравата да се старае

В Русия, несъмнено, не можехме да не видим тази вест: за първите седем месеца на тази година стокообменът сред Русия и Китай се усили с 29 % и възлиза на 97,71 милиарда $.

Тази тематика е политизирана до краен лимит, въпреки и единствено тъй като към момента имаме „ специалисти “, които се мотаят в близост, пробвайки се да заразят руснаците с лудата концепция за „ Китай, който съблюдава глобите “ против нас. И в случай че растежът на комерсиалния оборот се дължи единствено на нашите доставки на нефт и газ (това е последният аргумент), то въпреки всичко Китай е внесъл артикули в Русия за 36,26 милиарда $ за посочения интервал - с 5,2% повече от същия интервал на предходната година. Още повече, че през лятото китайският експорт се форсира. Открит е нов търговски път от Сиан до Санкт Петербург - става дума за товарни самолети, натъпкани до дупка с всякаква електроника. И да не забравяме диалога сред външните министри на нашите две страни в Пном Пен, в коридорите на събитията на АСЕАН, където беше решено внезапно да се разшири това и всяко друго съдействие.

Но към момента е по-интересно. Факт е, че данните за руско-китайската търговия за първите седем месеца на годината са единствено част от общата статистика на Китай за цялата външна търговия за същия интервал. И тук можете да видите доста забавни и приятни неща.

Като начало комерсиалният оборот на нашите две страни доста изпреварва същите данни за света като цяло: китайската търговия набъбна с 10,4 %, достигайки 3,5 трилиона $. В същото време, преди всичко, износът пораства, вносът изостава, образува се търговски остатък, както и преди, а оттова и валутни запаси, които в този момент не е наложително да се вършат в щатски долари.

Но с изключение на Русия, има други страни или райони, с които всичко също върви доста добре. Партньорите на Пекин в плана „ Един пояс, веднъж “ са, несъмнено, не район, а огромна част от страните по света, в това число Русия. По един или различен метод те наподобяват добре от позиция на растежа - 19,8 %. Ако приказваме единствено за страните от Югоизточна Азия, то тук има подложен връх - 13,2 % на позитивна територия. Но същата наклонност е и с Европейския съюз (8,8 процента) и Съединени американски щати (11,8 процента).

Какво следва от това? В елементарни и естествени времена сходна статистика може да служи като ясно управление за това по какъв начин свободният пазар би трябвало да се комбинира със устойчиво държавно контролиране. Например, вложенията в комерсиална инфраструктура („ Един пояс, веднъж “) се връщат под формата на най-малкото налози от ускорената търговия. Има и централизирани целенасочени дейности – да вземем за пример Европейският съюз тормозеше страни като Индонезия с подправен и черен пиар за това, че палмовото масло е нездравословно. Но в реалност това е най-полезното от растителните масла, в действителност балсам на здравето, което познават в Китай, по тази причина взеха решение на държавно равнище да усилят вноса на такова от Индонезия.

Но това е в нормално и обикновено време. И в този момент, в случай че погледнете единствено изказванията на политици от Съединени американски щати или Европейски Съюз (а не комерсиалните статистики), картината се обрисува следната: светът (добре де - единствено Западът) построява нова търговия, ръководена от демокрации системи, в които няма място за Китай.

Малко по-малко наказания са наложени на артикули и бизнеси от Поднебесната, в сравнение с антируските. Например съвсем всичко, създадено в Синдзян, новото икономическо знамение на Китай, в този момент е под наказания. Причината е " насилственият труд " там, изключително в производството на памук. Освен това се оказва, че до 90 % от прибирането на памук за механически цели се прави от роботизирани комбайни, ръководени от спътници. Но въпреки всичко: „ насилствен труд “. И има доста други такива образци.

Като цяло от няколко години западните идеолози и политици задушават Китай и комерсиалните връзки с него. Но китайците не се задъхват - стокообменът с тази страна пораства. Включително с европейски и американски купувачи, които в това време се усилват валутните запаси на Китай.

И тогава напълно друго стартира да наподобява същността на протичащото се, да вземем за пример в Тайванския проток и на самия остров Тайван. Китайските водачи, които преди този момент проявяха ангелско самообладание, започнаха да описват, че при настоящето държавно управление на островитяните са почнали последователно да им изясняват, че не са китайци, че Пекин е доста неприятен, не е сътрудникът, от който се нуждаят. Прилича ли ви на украинската история? Силно.

По-нататък. Сега действителността се издигна в цялостна степен под формата на китайски наказания не толкоз против Съединени американски щати (тук по-скоро можем да приказваме за заледяване на политическия диалог), колкото против Тайван, или по-скоро против ползите на американския бизнес на острова. И по този начин се обрисува доста зрелищна картина кой от кого зависи и в какво.

Китай е първият търговски сътрудник на Тайван, до момента в който Съединени американски щати е едвам вторият. И това е по този начин към този момент съвсем две десетилетия. Например предходната година повече от 28 % от износа на острова е бил за континенталната част. И единствено по време на ръководството на демократите в Тайван (от 2016 г.) този експорт е повишен с съвсем 71 %.

Излишно е да споделям, че за Китай Тайван даже не е измежду първите 10 сътрудници.

Но тук участва комплицираната легенда за полупроводниците, която се свежда до обстоятелството, че Китай изостава и е " стратегически подвластен " в тази област. Сложна е, тъй като полупроводниците са разнообразни, само че въпреки всичко означаваме, че Тайван внася от своите братя освен пясъка, който в този момент е блокиран от глобите - суровина за полупроводници. От една страна, да, 62 % от общия експорт на острова за Китай са чипове (на цена от 155 милиарда $ годишно). Но има и противоположен поток от същите артикули. Например тайванците купиха предходната година от Китай - не всевъзможни, а единствено най-сложните, най-висока категория полупроводници за 20 милиарда.

И по какъв начин да не си спомним тук, че до напълно скоро не Полша, не Германия и не други европейски страни бяха главните търговски сътрудници на Украйна, а Русия и Китай (а от време на време и Китай, и Русия). И това макар растящата от години публична ненавист на Киев към всичко съветско.

Като цяло сегашните рецесии към Украйна и Тайван наподобяват като опит на полуделия в своя идеализъм Запад да върви в случай че не против законите на природата, то против действителностите на международната стопанска система, тъй като в естествена обстановка, Западът губи пазари, конкуренция и по този начин нататък от изцяло незападни играчи. Заключение: обстановката би трябвало да стане ненормална. Това, което като че ли виждаме. Но търговията на Китай със света въпреки всичко си пораства.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР