В Русия е установен нов максимум случаи на коронавирусна инфекция ...

В Русия е установен нов максимум случаи на коронавирусна инфекция

Москва очаква връх в заразявето с COVD-19 в близките дни

В Русия е открит нов най-много случаи на коронавирусна зараза дневно - 37 678, за същия срок са доказани 1075 смъртни случая от Коронавирус -19, това е равно на броя за целия срок на пандемията, оповестиха от щаба за битка с разпространяването на коронавирусната зараза , осведоми Би Би Си.

Ден преди този момент , на 21 октомври, са записани 37 141 случая на заболяването и са доказани 1064 смъртни случая. Най-голям брой случаи са записани в Москва - 7803, а ден преди този момент бройката им надвиши 8 хиляди.

В петък кметът на Москва Сергей Собянин не изключи, че бройката на заболелите и смъртните случаи може да нарасне до края на седмицата.

„ Въз основа на такава динамичност виждаме, че още в края на тази седмица, при започване на следващата седмица ще достигнем пиковите стойности на заболяването, връх в историята на пандемия и, несъмнено , това изисква приемане ограничения за запазване на здравето и живота на хората “, сподели той в изявление за „ Россия 1 “. По -рано управляващите в Москва въведоха блокиране в столицата, което ще продължи от 28 октомври до 7 ноември. През този срок в Москва ще работят единствено аптеки и магазини с съществени артикули . Подобни ограничения бяха въведени и в Московска област.
 Локдаун в Москва, театрите - отворени с  досег   посредством  Covid  шифър  Локдаун в Москва, театрите - отворени с досег посредством Covid шифър
На фона на устойчивата наклонност към растеж на Covid заболеваемостта и смъртността в Русия кметът на Москва Сергей Собянин въведе нови ог...

„ Фонтанка “ оповестява , че управляващите на Санкт Петербург също обмислят опцията за въвеждане на блокиране " по сюжета на Москва " . Те решиха да направят ограниченията симетрични в Москва, с цел да не стимулират жителите на столицата да идват на отмора в Санкт Петербург.

Тази седмица съветският държавен глава Владимир Путин обяви срока от 30 октомври до 7 ноември за неработни дни и означи , че това може да бъде удължено с решаване на районните управляващи .

Поредният скок в заболеваемостта от ковид стартира в Русия в края на септември. През последния месец бройката на новите инфекции се е удвоил. Страната регистрира рекорден брой нови инфекции дневно и оптималната дневна смъртност съвсем всеки ден, написа БГНЕС.

Властите изясняват високата смъртност от Covid на извънредно ниския ритъм на акцията за имунизация . Ограниченията, свързани с ковид , към този момент са въведени в повечето райони на Русия. Все повече субекти вкарват или афишират въвеждането на QR кодове за посещаване на заведения за публично хранене, театри и кина.

Източник: actualno.com