В Русия е установен нов максимум случаи на коронавирусна инфекция

...
В Русия е установен нов максимум случаи на коронавирусна инфекция
Коментари Харесай

Москва очаква връх в заразявето с COVD-19 в близките дни

В Русия е открит нов най-много случаи на коронавирусна зараза дневно - 37 678, за същия интервал са доказани 1075 смъртни случая от Коронавирус -19, това е равно на броя за целия интервал на пандемията, оповестиха от щаба за битка с разпространяването на коронавирусната зараза, осведоми Би Би Си.

Ден преди този момент, на 21 октомври, са регистрирани 37 141 случая на болестта и са доказани 1064 смъртни случая. Най-голям брой случаи са регистрирани в Москва - 7803, а ден преди този момент броят им надвиши 8 хиляди.

В петък кметът на Москва Сергей Собянин не изключи, че броят на заболелите и смъртните случаи може да нарасне до края на седмицата.

„ Въз основа на такава динамичност виждаме, че още в края на тази седмица, при започване на идната седмица ще достигнем пиковите стойности на болестта, връх в историята на пандемия и, несъмнено, това изисква приемане ограничения за запазване на здравето и живота на хората “, сподели той в изявление за „ Россия 1 “. По -рано управляващите в Москва вкараха блокиране в столицата, което ще продължи от 28 октомври до 7 ноември. През този интервал в Москва ще работят единствено аптеки и магазини с съществени артикули. Подобни ограничения бяха въведени и в Московска област.
 Локдаун в Москва, театрите - отворени с достъп посредством Covid код Локдаун в Москва, театрите - отворени с достъп посредством Covid код
На фона на устойчивата наклонност към растеж на Covid заболеваемостта и смъртността в Русия кметът на Москва Сергей Собянин вкара нови ог...

„ Фонтанка “ оповестява, че управляващите на Санкт Петербург също обмислят опцията за въвеждане на блокиране " по сюжета на Москва ". Те взеха решение да създадат ограниченията симетрични в Москва, с цел да не подтикват жителите на столицата да идват на отмора в Санкт Петербург.

Тази седмица съветският президент Владимир Путин разгласи интервала от 30 октомври до 7 ноември за неработни дни и означи, че това може да бъде удължено с решение на районните управляващи.

Поредният скок в заболеваемостта от ковид стартира в Русия в края на септември. През последния месец броят на новите инфекции се е удвоил. Страната записва рекорден брой нови инфекции дневно и оптималната дневна смъртност съвсем всеки ден, написа БГНЕС.

Властите изясняват високата смъртност от Covid на извънредно ниския ритъм на акцията за имунизация. Ограниченията, свързани с ковид, към този момент са въведени в множеството райони на Русия. Все повече субекти вкарват или афишират въвеждането на QR кодове за посещаване на заведения за публично хранене, театри и кина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР