В Русе започна строителството на нова инсталация за биоразградими отпадъци,

...
В Русе започна строителството на нова инсталация за биоразградими отпадъци,
Коментари Харесай

Третата инсталация за биоразградими отпадъци у нас ще бъде в Русе: каква е инвестицията

В Русе стартира строителството на нова апаратура за биоразградими боклуци,. Основната цел на плана е обезпечаването на разделното събиране на биоразградими боклуци и спомагателен потенциал за преработването им.

" Общият бюджет на плана е 34,4 милиона лв. , а срокът за неговото осъществяване е до края на тази година ", обявиха за Money.bg от локалната община .

След построяването й, инсталацията ще разрешава безкислородното отнасяне на биоразградими боклуци, от които след това се получава компост, както и метан за електропроизводство и топлинна сила .

" Този план е извънредно значим за Община Русе и за останалите членове на Регионалното съдружие за ръководство на отпадъците ", съобщи пред локалните медии по време на първата копка зам.-кметът на Русе и началник на плана Димитър Недев.
 Снимка 611602
Източник:

Това е едвам третата за България анаеробна апаратура

От общината в Русе обявиха за Money.bg, че посредством новата апаратура се стремят да подобрят ръководството на отпадъците в Русе и да смекчи нездравословното им влияние върху климата.

" Освен това, генерирането на ново произвеждане на топлинна и електрическа енергия е нещо извънредно значимо ", акцентират от общината.
 Eberspacher, която ще строи цех за нагреватели за електрически автомобили в Русе, разкрива още 100 нови работни места
Компанията, която ще строи цех за нагреватели за електрически автомобили в Русе, разкрива още 100 нови работни места

Строителството на фабриката е палнирано за месец март

Инвестицията

Проектът финансиран от оперативна стратегия " Околна среда 2014 - 2020 ".
Общ бюджет - 34 383 754, 21 лева Финансиране от Европейския фонд за районно развиване: 21 806 615, 64 лева Националното съфинансиране: 3 848 226, 30 лева Собствен принос: 3 045 059, 57 лева Недопустимите разноски: 5 683 852, 70 лева Срокът за осъществяване на плана е 31 декември 2023 година
Оферти за присъединяване в плана бяха подадени от общо 8 сдружения, като критерият за възлагане на публичната поръчка беше " най-ниска цена ", споделиха ни от общината. Към участниците са били сложени само общи условия, които да демонстрират опцията им да изпълнят поръчка с такива темперамент и мащаб.

Производител на дамска конфекция стартира създаване на нов разпределителен център в Русе

Предвижда се строителството дa бъдe зaвъpшeно дo ĸpaя нa юни тази година
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР