В Русе ще бъдат подменени 2800 осветителни тела с нови

...
В Русе ще бъдат подменени 2800 осветителни тела с нови
Коментари Харесай

В Русе подменят 2800 лампи с нови LED лампи

В Русе ще бъдат сменени 2800 осветителни тела с нови енергоспестяващи LED-лампи, оповестиха от кметството в крайдунавския град.

Проектът планува въвеждане на осведомителна система за обмисляне, мониторинг и надзор на електроенергийните разноски за улично осветяване. В него е включено и създаване на фотоволтаична система за произвеждане на електрическа енергия за лични потребности, както и на местна система за автоматизирано ръководство на три пътни платна - булевардите " Христо Ботев ", " Васил Левски " и " Гоце Делчев ".

Като резултат от осъществяването на плана се чака да се усъвършенства нощното осветяване на улиците и междублоковите пространства в регионите на града, както и да се понижат разноските за поддръжка, консумативи и изразходвана електрическа енергия.

По мотив на средствата за реализирането на плана на свое съвещание през днешния ден Общинският съвет одобри той да бъде дофинансиран със 758 075,80 лв. от общинския бюджет. По думите на кмета на Русе Пенчо Милков аргументите са свързани с двойното повишение на цените на материалите, заложени в строително-ремонтните действия по европроекта.

" Съгласно изискванията на подписания контракт за безплатна финансова помощ при надвишаване на контрактувания размер на допустимите разноски вследствие на увеличение на цени, нужните разноски следва да бъдат обезпечени за сметка на бенефициента ", изясняват от кметството.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР