В Русе се проведе заседание на областната епизоотична комисия за

...
В Русе се проведе заседание на областната епизоотична комисия за
Коментари Харесай

Дивите свине продължават да разпространяват чума в Русенско

В Русе се организира съвещание на регионалната епизоотична комисия за битката с Африканската чума по свинете. Д-р Николай Ненов от Областната дирекция по сигурност на храните осведоми за настоящата конюнктура в региона.
„ Заболели животни има в индустриална ферма в село Караманово в Община Ценово. Там се отглеждат 4500 животни , а на 21 август е почнало тяхното умъртвяване и загробване откакто беше утвърдена площадка за това “, показа експертът. 
Нови три огнища на болестта са открити при дивите прасета край селата Просена, Мечка и Писанец. По този метод огнищата в района са към този момент осем.
В свинефермата в село Голямо Враново ситуацията е под надзор, само че се чака отговор от Министерство на земеделието за умъртвяването на всички свине след причините на притежателя в своя отбрана.  
Коригираният брой на умъртвените свине за региона досега е 70 440.
Специалисти от Германия ще се срещнат с всички наранени индустриални ферми в:  Българско Сливово, област Велико Търново; Попина и Ветрен, област Силистра  и свинекомплексите в Русенска област. Те ще създадат епизоотично проучване от къде, по кое време и по какъв начин е влезнал вируса, което да помогне на стопаните при идващото зареждане на фермите с животни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР