В Румъния през последните 24 часа са регистрирани 698 нови

...
В Румъния през последните 24 часа са регистрирани 698 нови
Коментари Харесай

И румънците с увеличени заразени

В Румъния през последните 24 часа са регистрирани 698 нови случая на инфектирани, а 24 души са умряли от ковид, заяви ТАСС, като се базира на данни, оповестени през днешния ден от Групата за стратегическа връзка. Това е най-значителното от началото на пандемията нарастване на инфектираните с ковид в страната за едно денонощие, показва организацията.

Общият брой на инфектираните с ковид в Румъния до момента доближи 32 079 души, като 23 613 от тях към този момент са били изписани от лечебните заведения. Общо 1871 пациенти са умряли от вируса.

В румънския парламент следва гласоподаване на законопроект, който ще разреши задържане в изолираност или под карантина на пациенти с ковид. Представителите на опозиционната Социалдемократическа партия /СДП/, които имат болшинство в Народното събрание, настояха за това гласуването на законопроекта, което трябваше да бъде през днешния ден, да се отсрочи за понеделник. Според тях текстът на проектозакона изисква голям брой ремонти. Но представители на ръководещата Национално-либерална партия /НЛП/, които се оповестиха против отлагането, акцентираха, че до момента в който в Народното събрание се водят разногласия за законопроекта, инфектираните с ковид лица, които отхвърлят изолираност, заплашват здравето на другите.

Премиерът Лудовик Орбан подлага на критика решението за отсрочване на гласуването, като сподели, че страната в този момент е лишена от лостове, нужни за ограничение на разпространяването на пандемията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР