В Румъния поставиха първата инжекция на 9-годишния Стефан. Парите за

...
В Румъния поставиха първата инжекция на 9-годишния Стефан. Парите за
Коментари Харесай

Поставиха първата инжекция на 9-годишния Стефчо в Румъния

В Румъния сложиха първата инжекция на 9-годишния Стефан . Парите за неговото към момента не са пристигнали в сметката на болничното заведение, заяви bTV.

Фондът за лекуване на деца е превел парите два дни по-късно, прецизират от медията.

Припомняме, на 11 януари стана ясно, че 9-годишното дете със спинална мускулна недоразвитост, на което беше отказано лекуване в Румъния макар издадения от НЗОК формуляр S 2, получи утвърждение за нужния медикамент от Обществения съвет на Фонда за лекуване на деца като частен пациент. По случая се намеси персонално министърът на опазването на здравето.
 След заповед на министъра - Стефчо ще се лекува в Румъния
След заповед на министъра - Стефчо ще се лекува в Румъния

Казусът беше позволен персонално от Кирил Ананиев

Ден преди да сложи инжекцията доктор Андрада Миреа е разговаряла с всички вероятни институции в България и в Румъния, с цел да се реализира процeдурата. Въпреки че парите към момента не са пристигнали - целият екип на болничното заведение взема решение да поеме риска и да избавя детето.

И неслучайно - в деня на процедурата лекарката е облечена в лилава униформа . " Вчера приказвах със Стефан и той ми сподели, че лилавото е обичаният му цвят . И по тази причина през днешния ден се облякох по този начин поради него, с цел да е по-щастлив, когато ме вижда ", съобщи доктор Миреа.

Следващата инжекция се чака да бъде след две седмици .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР