В Румъния мерките се затягат. Страната с нови рестрикции. От ...

В Румъния мерките се затягат. Страната с нови рестрикции. От

Румъния пред COVID катастрофа. Не искат да се ваксинират

В Румъния ограниченията се стягат . Страната с нови рестрикции. От понеделник се стягат противоепидемичните ограничения на фона на нарастване на новите случаи на COVID-19 и на смъртните случаи от заболяването, оповестява Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция .

Правителството обяви, че още веднъж влиза в действие вечерен час. За досег до повечето социални пространства ще бъде наложително представянето на здравен пропуск, а учениците ще излязат в двуседмична почивка .

" Положението е пагубно " , съобщи през вчерашния ден заместител вътрешният министър Раед Арафат. " Други страни минаха през това, когато нямаше разполагаем оръжие, а точно имунизация " , означи той.

" Озовахме се в тази позиция , в случай че има имунизация , тъй като мнозинството от нас не желае да се имунизира . Тази позиция можеше да бъде избегната " , уточни Раед Арафат.

Новите противоепидемични ограничения ще бъдат в действие за период от 30 дни и включват ограничаване на напредването след 22,00 ч. и затваряне на магазини и заведения за хранене в 21,00 ч.

Носенето на защитна маска на публично пространство още веднъж става наложително от понеделник, а сватбите и други частни празненства ще бъдат неразрешени .

Правителството прикани работодателите да изпратят половината от чиновниците си на работа от у дома .

Източник: marica.bg