В Румъния мерките се затягат. Страната с нови рестрикции. От

...
В Румъния мерките се затягат. Страната с нови рестрикции. От
Коментари Харесай

Румъния пред COVID катастрофа. Не искат да се ваксинират

В Румъния ограниченията се стягат. Страната с нови рестрикции. От понеделник се стягат противоепидемичните ограничения на фона на нарастване на новите случаи на COVID-19 и на смъртните случаи от болестта, оповестява Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Правителството разгласи, че още веднъж влиза в действие вечерен час. За достъп до множеството публични пространства ще бъде наложително представянето на здравен пропуск, а учениците ще излязат в двуседмична почивка.

" Положението е пагубно ", съобщи през вчерашния ден заместител вътрешният министър Раед Арафат. " Други страни минаха през това, когато нямаше разполагаем оръжие, а точно ваксина ", означи той.

" Озовахме се в тази обстановка, в случай че има ваксина, тъй като болшинството от нас не желае да се имунизира. Тази обстановка можеше да бъде избегната ", уточни Раед Арафат.

Новите противоепидемични ограничения ще бъдат в действие за период от 30 дни и включват ограничаване на напредването след 22,00 ч. и затваряне на магазини и заведения за хранене в 21,00 ч.

Носенето на защитна маска на публично пространство още веднъж става наложително от понеделник, а сватбите и други частни празненства ще бъдат неразрешени.

Правителството прикани работодателите да изпратят половината от чиновниците си на работа от у дома.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР