В резултат от ниските лихвени проценти по ипотечните кредити сделките

...
В резултат от ниските лихвени проценти по ипотечните кредити сделките
Коментари Харесай

Търсенето на жилищни имоти в София нараства през второто тримесечие

В резултат от ниските лихвени проценти по ипотечните заеми покупко-продажбите се финансират главно от банките с ниско самоучастие от кредитоискателите

© Цветелина Белутова Още по тематиката
Топ 5 строителни разрешителни: Жилища плюс цех

През второто тримесечие на годината гигантските планове в София са за по-големи здания в по-скъпите зони на града
13 юли 2018
Високите цени са лимитирали покупко-продажбите с първокласни парцели

Честите препродажби за вложения са повишили и наемните им цени, демонстрира разбор на Unique Estates
10 юли 2018
Имотен барометър

Нова платформа филтрира неточните разгласи и дава реалистична оценка за цената и наема на жилищата в София
29 юни 2018
Обемът на жилищните заеми се е повишил с съвсем 10% през май

Ипотеките остават измежду главните мотори на кредитирането и взрива на имотния пазар
26 юни 2018
Депутатите ще търсят разновидности за облагане на ваканционните парцели

Вицепремиерът Валери Симеонов предложи налог за " второ жилище " в курорти, само че текстовете ще се прекрояват
21 юни 2018
Наемаш или не

С 20% растеж на наемите за една година, покупко-продажбите са намаляли двойно, а наемателите търсят по-евтини разновидности
15 юни 2018 Търсенето на жилищни парцели през последните три месеца е повишено с 16% по отношение на първото тримесечие, а по отношение на същия интервал предходната година с над 60%. Това демонстрират последните данни на организацията за недвижими парцели Arco Real Estate.

Двустайните и тристайните жилища в " Изток ", " Редута ", " Оборище ", " Кръстова вада " и " Витоша " съставляват максимален интерес за купувачите през последните месеци. За центъра, " Лозенец " и " Младост " обичайно също има най-вече запитвания, постъпили в организацията.

Без изненада през второто тримесечие най-търсените парцели не престават да са жилищата. За покупка на двустайни жилища приблизително се отделят по 65 хиляди евро, а за тристайните 105 хиляди евро. За жилища с две спални в здания ново строителство купувачите са склонни на бюджет до 130 хиляди евро, показват още от Arco Real Estate. Освен жилища, повече запитвания има за имоти за строителство, а спрямо предходното тримесечие, търсенето на къщи леко е намаляло.

Според наблюденията на организацията по-голямата част от покупко-продажбите за покупка се финансират с банков заем и ниско самоучастие купувачите. Основна причина за това са към момента ниските лихви по ипотечните заеми. Тенденциите в Пловдив

Според сътрудниците бюджетът на купувачите в Пловдив е повишен през последните три месеца, достигайки 75 хиляди евро, а наклонността е за по-голям интерес към жилища с две спални в съпоставяне със столицата. Двата най-популярни региона за покупка на парцел за живеене са " Кършияка " и " Смирненски ", показват Arco Real Estate в разбора.

Предлаганите парцели са се нараснали с по-скромните 2.3% по отношение на същия интервал през 2017 година Над 90% от всички предложения са за жилища, като максимален дял имат тристайните със междинна офертна цена 1000 евро/кв.м, а след тях се подреждат двустайните, които приблизително се оферират за 1020 евро/кв.м.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР