В резултат на силното земетресение в Турция броят на потвърдените

...
В резултат на силното земетресение в Турция броят на потвърдените
Коментари Харесай

Жертвите на разрушителното земетресение вече са 3700, може да се увеличат осем пъти

В резултат на мощното земетресение в Турция броят на доказаните смъртни случаи набъбна до 2379 души, а в Сирия - до 1293.

Ръководителят на отдела за трусове и понижаване на риска на AFAD Орхан Татар сподели, че до момента броят на починалите е 2316 души, броят на ранените е 13 293. Броят на срутените сгради е 6216.

В същото време 7840 души са били спасени от руините.

Актуализирано: По-късно турският вицепрезидент Фуат Октай сподели, че 2379 души са починали и 14 483 са били ранени по време на земетресенията.

Октай сподели, че 338 000 жертви на земетресението са били настанени в хостели, университети и центрове за заслон на Министерството на националното обучение.

Според Al Jazeera вследствие на земетресението в Сирия броят на починалите е повишен до 1293 души, а също по този начин се знае за 3411 ранени.

Броят на жертвите от мощно земетресение в Югоизточна Турция може да се усили осем пъти, сподели старши чиновник по незабавни случаи на СЗО за Европа Катрин Смолууд, съобщава UNN с позоваване на BBC.

„ За страдание постоянно виждаме едно и също нещо със земетресенията, което е, че първичните известия за броя на починалите или ранените се усилват доста през идващите дни през седмицата “, сподели Смолууд.

Тя добави, че съдейки по динамичността на идентифициране на жертвите и мащаба на разрушенията, броят на жертвите на случая през идващите дни може да се усили осем пъти.







Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР