В резултат на проведена едноседмична специализирана полицейска операция от служители

...
В резултат на проведена едноседмична специализирана полицейска операция от служители
Коментари Харесай

Мащабна полицейска акция в Бургас!

 В резултат на извършена едноседмична профилирана полицейска интервенция от чиновници на ОД Министерство на вътрешните работи Бургас и районните ръководства в региона за владеене и разпространяване на опиати в регионите към образователните заведения са арестувани седем мъже. Образувани са две бързи производства и пет преписки. Повдигнати са обвинявания от Районна прокуратура – Бургас. Неутрализирани са две оранжерии за развъждане на конопени растения.

Най-характерните случаи са свързани със задържането на:

- 36-годишен престъпно проявен и осъждан бургазлия, обитаващ апартамент в бл. 27 в ж.к. " Меден Рудник ", в който при осъщественото претършуване са открити и конфискувани: съцветия от зелена листна маса / канабис/ с общо тегло към 180 гр. и две електронни везни. Бургазлията е арестуван за период до 24 часа. По случая е формирано бързо произвеждане.

- 22-годишен бургазлия, който към 12.00 ч. на 04.04.т.г. / в изборния ден/ по време на осъществяване на служебните си отговорности по защита в учебно заведение в бургаски комплекс, където са ситуирани секционни изборни комисии – част от процеса по избори за народни представители, пушел в двора до постройката на учебното заведение саморъчно свита цигара с канабис. Работата по случая продължава от чиновници на Пето Районно ръководство – Бургас.

При редом течащите инспекции за шофиране на пътно транспортно средство след приложимост на наркотични субстанции са открити общо пет случая. Водачите са на възраст от 20 до 32 години, измежду които и една 26-годишна бургазлийка. Двама от водачите (на 22 и 24 години) карали след приложимост на метамфетамин, един 32-годишен лидер от кюстендилското село Слокощица кара " Форд Транзит " със софийска регистрация след приложимост на амфетамин, един лидер от сунгурларското село Костен карал " Фолксваген Голф " с бургаска регистрация след приложимост на: амфетамин, метамфетамин и кокаин

В три случая водачи на коли отказали да бъдат тествани за приложимост на опиати, като са глобени с санкция в размер на 2 000 лева и лишаване на свидетелството за правоуправление за период от 2 години.

За седмицата чиновниците от бранш " Пътна полиция " при ОДМВР – Бургас провели профилирана полицейска интервенция по сигурност на придвижването, включваща няколко посоки: съблюдаване на условията за скоростен режим, спазване на пътната маркировка от велосипедисти и пешеходци и лишаване преимуществото на пешеходци, пресичащи по пешеходни пътеки.

На територията на Бургас – град са установени 1 037 нарушавания на скоростта. В девет случая превишената скорост е над 50 км./ч. - водачите ще бъдат глобени с отнемане от правоуправление и парична санкция, последваща законовите инструкции за надвишената скорост.

Неправоспособните водачи са двама. С санкция в размер на 30 лева са глобени 12 велосипедисти, като две са главните нарушавания, осъществявани от тях: ръководство на велосипед без съоръжение и прекосяване през зони за пешеходци без избутване на велосипеда /най-вече ул. Александровска " и ул. " Богориди " /. За непреминаване на указаните за задачата места за седмицата в Бургас са глобени 26 пешеходци, а за прекосяване на неразрешаващ /червен/ светофарен сигнал са глобени 11 водачи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР