В резултат на интензивните валежи от отминалите дни, комбинирани със

...
В резултат на интензивните валежи от отминалите дни, комбинирани със
Коментари Харесай

МОСВ: Опасност от наводнения около 5 големи реки тази нощ

В резултат на интензивните превалявания от отминалите дни, комбинирани със снеготопене, има заплаха от пораждане на поройни наводнения в нощта на 31 януари против 1 февруари във водосборите на Марица , Арда , Доспат , Места и Струма , предизвестиха от Министерството на околната среда и водите ( Министерство на околната среда и водите ).

В цялата страна има покачване на равнища та на реки те поради снеготопенето.

В Дунавския басейн водните количества на реки те в по-голямата част са към и над праговете за високи води.

В Черноморския басейн с количество към праговете за високи води са р. Луда Камчия при с. Бероново и южночерноморските реки.

Около праговете за високи води в Източнобеломорския басейн са Марица в междинното и долното течение /при градовете Пловдив, Първомай, Харманли и Свиленград/; Харманлийска, при Харманли; Арда , при гр. Рудозем и с. Вехтино; Върбица при сп. Джебел.

На 1 февруари се чакат покачвания на речните равнища в басейна, като обилни ще бъдат те във водосбора на Арда и притоците й – Върбица и Крумовица, както и в родопските притоци на р. Марица.

В Западнобеломорския басейн равнища та на реки те са към праговете за високи води.

В неделя ще има кратковременно намаляване на равнища та на реки те в басейна, а на идващия ден се чакат покачвания, като по-съществени те ще бъдат във водосборите на Места и Доспат , както и в междинните и долни елементи от водосбора на Струма.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР