В резултат на глобалното затопляне и покачващите се нива на

...
В резултат на глобалното затопляне и покачващите се нива на
Коментари Харесай

Египет: Древният град Александрия ще потъне до 2100 г.

В резултат на световното стопляне и покачващите се равнища на Средиземно море, Египет може да загуби едно от своите съкровища: Александрия, с нейното пристанище, скъпи руини и 6 милиона поданици. Междуправителствената конференция за климата на Организация на обединените нации към този момент е написала най-лошия сюжет: през 2050 г „ морето ще се увеличи с един метър “. И ще погълне „ една трета от ултраплодородната земя на делтата на Нил, исторически градове като Александрия ще бъдат наводнени “.
Северното крайбрежие е доста уязвимо спрямо крайбрежието на Червено море, по тази причина му даваме приоритет, когато става дума за планове за климата.
Ахмед Абдел Кадер, чиновник на египетската брегова защита

Цитаделата на Кайт бей, издигната през XV век върху тясна линия земя, е на предна линия.В опит да се защитят жителите и сушата, по дължината на цялата брегова линия е засаден пояс от тръстика. Александрия, с дългата си история на строителство и опустошения, не желае да стане очевидец на потъването на наследството си.
Опитваме се да получим нужните средства, защото плановете за отбрана на бреговата линия са прекомерно скъпи. Трябват големи бетонни блокове и едно от провокациите е, че не можем да работим през цялата година. Само в дните, когато морето е умерено и няма талази.
Ахмед Абдел Кадер, чиновник на египетската брегова защита

Конференцията за климата в Кайро ще разреши на египетското държавно управление да разиска спомагателни решения за попречване на задаващата се неизбежна покруса.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР