В резултат на десетки години упорит труд на природозащитни организации,

...
В резултат на десетки години упорит труд на природозащитни организации,
Коментари Харесай

На 29 юли отбелязваме Международния ден на тигъра!

В резултат на десетки години твърдоглав труд на природозащитни организации, държавни управления, локални общности и донори, броят на дивите тигри нараства в Индия, Непал и Русия. През септември 2022 година ще бъде направено идващото броене на тигри. Тогава настава и Годината на тигъра съгласно китайския хороскоп, напомнят от WWF.

И въпреки че постигнахме забележителни резултати, към момента ловът с клопки в Югоизточна Азия продължава. Според отчет на WWF, в границите на предпазени територии в Камбоджа, Лаос и Виетнам са открити и иззети към 12 милиона телени примки.

И други рискове дебнат тигрите – тяхната територия се свива от ден на ден вследствие на застрояване, противозаконни сечи и увеличение на земеделските площи.

Всяка част от тялото на тигъра – от мустаците до последния косъм на опашката – се търгува на черния пазар, като се показва за чудодейно лекарство или просто за украса. А цената на жив тигър стига до 50 000 $.
 Зоопаркът в Хавана се снабди с бяло тигърче Зоопаркът в Хавана се снабди с бяло тигърче
Зоологическа градина в Хавана показа първия в страната бял бенгалски тигър, необичаен вид, за който не е известно, че съществува в диват...

Защо са значими тигрите?

Ако тигрите живеят пълноценно, цялата екосистема процъфтява. Това носи финансови, културни и обществени придобивки на локалните общности, които живеят наоколо до популации на тигър. Здравите екосистеми могат да обезпечават чиста вода и храна на милиони хора в Азия.

Всеки може да стане покровител на тигър с елементарно и бързо подаяние онлайн на

В знак на признателност ще получите документ за подаяние, а при постигане на по-голяма сума ще ви изпратим и нашия специфичен плюшен тигър.

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР