В резултат на десетки години упорит труд на природозащитни организации,

В резултат на десетки години упорит труд на природозащитни организации, ...

На 29 юли отбелязваме Международния ден на тигъра!

В резултат на десетки години упорит труд на природозащитни организации, правителства, местни общности и дарители, броят на дивите тигри нараства в Индия, Непал и Русия. През септември 2022 г. ще бъде направено следващото преброяване на тигри. Тогава настъпва и Годината на тигъра според китайския хороскоп, припомнят от WWF.

И макар че постигнахме забележителни резултати, все още ловът с капани в Югоизточна Азия продължава. Според доклад на WWF, в рамките на защитени територии в Камбоджа, Лаос и Виетнам са открити и конфискувани около 12 милиона телени примки.

И други опасности дебнат тигрите – тяхната територия се свива все повече в резултат на застрояване, незаконни сечи и увеличаване на земеделските площи.

Всяка част от тялото на тигъра – от мустаците до последния косъм на опашката – се търгува на черния пазар, като се представя за чудодейно лекарство или просто за декорация. А цената на жив тигър стига до 50 000 долара.

Зоопаркът в Хавана се сдоби с бяло тигърче Зоопаркът в Хавана се сдоби с бяло тигърче
Зоологическа градина в Хавана представи първия в страната бял бенгалски тигър, рядък тип, за който не е известно, че съществува в диват...

Защо са важни тигрите?

Ако тигрите живеят пълноценно, цялата екосистема процъфтява. Това носи финансови, културни и социални придобивки на местните общности, които живеят в близост до популации на тигър. Здравите екосистеми могат да осигуряват чиста вода и храна на милиони хора в Азия.

Всеки може да стане закрилник на тигър с лесно и бързо дарение онлайн на

В знак на благодарност ще получите сертификат за дарение, а при достигане на по-голяма сума ще ви изпратим и нашия специален плюшен тигър.

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com