В резолюцията, приета в четвъртък, Европейският парламент призовава ЕС да

...
В резолюцията, приета в четвъртък, Европейският парламент призовава ЕС да
Коментари Харесай

ЕП иска трибунал за престъпления в Украйна


В резолюцията, призната в четвъртък, Европейският парламент приканва Европейски Съюз да предприеме всички нужни дейности в границите на интернационалните производства и съдилища, с цел да поддържа наказателното гонене на съветския и беларуския режим за военни закононарушения, закононарушения против човечеството, геноцид и експанзия. Тези следствия и последващите наказателни преследвания следва да се ползват и за всички чиновници на съветските въоръжени сили и държавни чиновници, взели участие във военни закононарушения, упорстват членовете на Екологичен потенциал.

Резолюцията по отношение на битката против безнаказаността за военни закононарушения в Украйна беше призната с повдигане на ръка.

Специален интернационален арбитражен съд

Приетият текст насочва искане към Европейски Съюз да поддържа основаването на специфичен интернационален арбитражен съд за наказване на закононарушението експанзия, осъществено против Украйна, за което Международният углавен съд (МНС) няма пълномощия, и да търси отговорност от съветските политически водачи и военни командири, както и от техни съдружници.

Евродепутатите също по този начин упорстват Европейски Съюз да даде допустимо най-скоро всички нужни човешки и бюджетни запаси, както и административна, проверяваща и логистична поддръжка, нужна за основаването на този арбитражен съд.

Според Европейския парламент докладваните зверства, като безсистемно обстрелване на огромни и дребни градове, наложително депортиране, потребление на неразрешени муниции, набези против цивилни лица, бягащи по авансово контрактувани филантропични коридори, изтезания и полово принуждение, съставляват нарушавания на интернационалното филантропично право. Те могат да бъдат квалифицирани като военни закононарушения, споделят членовете на Екологичен потенциал, като акцентират, че до момента не са били обект на наказателно гонене.

Необходимост от незабавни дейности

Евродепутатите акцентират, че Европейски Съюз би трябвало да предприеме незабавни дейности, защото съществува сериозна заплаха заради продължаващите военни дейности да бъдат унищожени доказателства, свързани с военни закононарушения.

Те показват цялостната си поддръжка за следствието от страна на прокурора на МНС и за работата на анкетната комисия към Службата на висшия комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида, както и за самостоятелните организации на гражданското общество и украинските органи, които работят за събиране на доказателства.

Членовете на Екологичен потенциал приветстват взаимния екип за следствие, основан от Литва, Полша и Украйна, който се координира от Агенцията на Европейския съюз за съдействие в региона на наказателното правораздаване Евроюст и в който ще взе участие и службата на прокурора на МНС, и предизвикват други страни членки да се причислят към този екип.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР