В реч пред външните министри от антиджихадистката коалиция на среща

...
В реч пред външните министри от антиджихадистката коалиция на среща
Коментари Харесай

Майк Помпейо: САЩ ще продължат да водят борбата срещу Ислямска държава в Сирия

В тирада пред външните министри от антиджихадистката коалиция на среща във Вашингтон шефът на американската дипломация Майк Помпейо увери, че Съединени американски щати ще продължат да водят битката против джихадистката формация "Ислямска страна ", съобщи Франс прес.

Помпейо още един път повтори позицията на Съединени американски щати, че страните от обединението би трябвало "да репатрират хилядите задгранични терористични бойци, които сега са арестувани в Сирия и да ги съдят за осъществените от тях издевателства ". Това искане се сблъсква с отхвърли на редица страни да одобряват назад своите жители, които са се били в редиците на джихадистите.

Майк Помпейо и Хайко Маас подчертаха смисъла на НАТО

"Всички вие знаете, че би трябвало да продължим битката против ИД. И ние го знаем. Съединени американски щати ще продължат да са отпред на обединението и света в тези решаващи за сигурността ни старания ", съобщи Помпейо.

"Предислоцирахме някои наши военни елементи в Североизточна Сирия и по-общо в района, с цел да създадем по този начин, че ИД в никакъв случай да не възкръсне от пепелта и да й попречим да превземе още веднъж петролните залежи ", добави той.

Президентът Тръмп разгласи, че след почналата военна интервенция на Турция против сирийските кюрди, в Сирия ще останат към 600 американски бойци, с цел да пазят петролните залежи. Членовете на администрацията му обаче твърдят, че главната задача на тези военни елементи остава битката против ИД, отбелязва Агенция Франс Прес.

Държавният секретар на Съединени американски щати стартира тридневна аудиенция в Германия

Въпросът за ориста на арестуваните в Сирия бойци на ИД би трябвало да се реши с цивилизован разговор и в съгласуваност със сирийските управляващи, съобщи говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от ТАСС.

"Територията на Сирия - това е страна с всички съответстващи признаци на страна. На територията на тази страна има настоящи закони. Всички дейности във връзка със арестуваните и намиращи се на територията на Сирия лица би трябвало да се съгласуват с управляващите на Сирия ", съобщи Захарова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР