В реч пред Бундестага днес германската канцлерка Ангела Меркел заяви,

...
В реч пред Бундестага днес германската канцлерка Ангела Меркел заяви,
Коментари Харесай

Ангела Меркел: Алиансът ни е нужен повече от всякога

В тирада пред Бундестага през днешния ден немската канцлерка Ангела Меркел съобщи, запазването на НАТО ни е нужно повече от когато и да било. Германия ще извърши задължението да усили военните си разноски до 2030 година
" Днес в наш интерес е да съхраним НАТО повече от времето на студената война ", съобщи Меркел в немския парламент.

Седмица преди срещата на НАТО в Лондон Меркел произнесе сериозна тирада пред немските депутати в поддръжка на Алианса, учреден през 1949 година и разгласен от френския президент Еманюел Макрон за изпаднал в " мозъчна гибел ".

Според Меркел НАТО е организация, която в продължение на 70 години подсигурява свободата и мира частично с помощта на " нашите американски другари ", заяви " Клуб Z ".

Тя подсети приноса на НАТО за стабилизиране на Балканите и Афганистан след края на Студената война. Във връзка с нуждата от единение в НАТО Меркел посочи, че участието на Турция в НАТО би трябвало да бъде съхранено. " Да, Турция е комплициран сътрудник, само че участието й би трябвало да бъде непокътнато към този момент единствено по геостратегически аргументи ", безапелационна бе Меркел.

Намирането на политическо решение на спора в Сирия е невероятно без Русия и Турция, акцентира немската лидерка.

" Европа към този момент не може да се пази сама. Ние подвластен от трансатлантическия Алианс, по тази причина е значимо да работим за този Алианс и да поемаме повече отговорности ", съобщи Меркел, която посвети на НАТО основна част от речта си за федералния бюджет за 2020 година

Меркел също прикани страните членки на Европейския съюз да имат единна политика във връзка с Китай. " Една от най-големите рискове, които виждам, е, че всеки в Европа води лична политика във връзка с Китай и че в последна сметка изпращаме напълно разнообразни сигнали. Това няма да е пагубно за Китай, а за нас в Европа ", заключи Меркел.

Меркел акцентира, че е значимо нарушаванията на човешките права в Китай, насилието против стачкуващи в Хонконг и вкарването на над един милион мюсюлмани в " лагери за превъзпитание " да бъдат подложени на критика.

Германия би трябвало да доставя повече оръжия на африкански страни и да не отстъпва този пазар на Русия, Китай и Саудитска Арабия, приключи Меркел.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР