В различни краища на света съществуват различни обичаи, някои от

...
В различни краища на света съществуват различни обичаи, някои от
Коментари Харесай

11 от най-странните сватбени традиции

В разнообразни краища на света съществуват разнообразни традиции, някои от които прекомерно странни, споделя електронното издание 7Sisters.
Китай
Смятате ли, че сватбата би трябвало да е наслада? Китайските девойки няма да се съгласят с вас: свързват женитба извънредно със сълзи. Точно две седмици преди церемонията булката се затваря в специфична стая... и стартира да плаче! Колкото повече сълзи, толкоз по-щастлив е фамилният живот. За да е несъмнено, че резултатът е обезпечен, по-късно майка й, приятелки и близки родственици се причисляват към нея. Всички те пеят специфични песни, които би трябвало да допрян сърцето на булката и да я разплачат още повече.
Япония
Днес няма да изненадате никого с смяна в сватбените рокли. Но в Япония всичко зависи от благосъстоянието на фамилията на булката: в случай че приходите на родителите са впечатляващи, тогава тя би трябвало да вземе най-малко три сватбени тоалета. Три кимона - и всяко от тях изисква нова прическа и грим. Традицията се съблюдава от тези, които имат вяра, че това ще помогне да се направи разнороден фамилният живот.

Първо булката облича дълго бяло кимоно и го добавя с аксесоари от същия цвят. Белият цвят, както в доста страни, символизира духовната непорочност и непорочност на момичето. Косата й е скрита под прическа на цонокакуси: в превод това значи „ скрий рогата “ (тоест, с цел да скриеш ревността, присъща за дамите, съгласно японците). На банкета булката се преоблича с флорално кимоно, а по-късно в европейска рокля за финалната фотосесия и танц с младоженеца.

 мятане на ориз на женитба

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР