В разгара на всякакъв вид движения срещу сексуалното насилие и

...
В разгара на всякакъв вид движения срещу сексуалното насилие и
Коментари Харесай

Среща с Лив Tайлър и Саманта Мортън на снимачната площадка на `БЛУДНИЦИ`

В разгара на всевъзможен тип придвижвания против половото принуждение и за равностойно възнаграждение на дамите, “Блудници ” може би не е първото заглавие, което ще ви хрумне да гледате.

Всъщност сериалът, основан точно от две дами – Мойра Буфини и Алисън Нюман, както и режисиран от три други, попада напълно навръх мястото си и въпреки че действието се развива през 18-ти век, напълно действително предлага съвременни тематики за размисъл, нищо че са облечени в корсети и високи перуки.



„ Блудници “ можете да гледате по новия канал Epic Dramа, част от фамилията на Viasat History и TV1000, всяка сряда от 22:00, а епизод 1 може да се гледа свободно онлайн на: https://www.epicdrama.bg/watch-now/.

Със сериала попадаме в Лондон по времето на най-мръсния му и нездрав интервал. Трудно място за една жена, изключително в случай че сама би трябвало да се грижи за себе си. Маргарет Уелс, в ролята е превъзходната Саманта Мортън, държи обществен дом, където с изключение на девойките, които е прибрала, са и нейните лични дъщери – Шарлот и Луси. Когато навършат нужните години, тя продава девствеността им на този, податлив да заплати най-вече, и в първи сезон виждаме, че Шарлот е намерила и своя спонсор в живота и като формалната му “държанка ” тя живее в дом, който той обезпечава за нея.

 

Луси, от своя страна, занапред би трябвало да откри подобен. Много е забавен парадоксът, който съществува в облика на Маргарет Уелс – тя е по едно и също време майка и страда за това, което би трябвало да вършат девойките ѝ, а въпреки това знае, че е единственият им избор във времето, в което живеят. Тя даже споделя на чернокожия си сътрудник в живота, че се е молила на Бог двете девойки да се родят момчета, с цел да не се стига до тук.

Голямата конкуренция на Маргарет е много по-богатата Лидия Куигли, в чиято роля е номинраната за “Оскар ” тази година за “Невидима нишка ” Лесли Манвил. Тя е абсолютният изверг в сериала и до момента в който има моменти, в които се чудиш дали харесваш Маргарет или не, то при Лидия нещата са ясни през цялото време – тя е въплъщение на злото. Няма нищо, което да я спре, върти схеми и интриги, както и отвлича девойки, които избират да работят като слугини, само че тя ги прави секс робини. В сериала има доста голота, нечистотия – външна и вътрешна, както и доста човешки взаимоотношения и страсти от всевъзможен набор.



“Блудници ” е продукция на ITV, която се популяризира от каналите Hulu и Epic Drama, а фотосите са най-вече в имението Langleybury Mansion, покрай Уотфърд във Англия и зад ъгъла на студията Уорнър, където пък могат да се проследят приключенията на Хари Потър измежду декори от филмите. Огромно пространство, където са възпроизведени улиците на Лондон през 18-ти век, както и домовете на Маргарет Уелс и Лидия Куигли.

Попадам там по време на фотосите на втори сезон на хитовия към този момент сериал. Времето, несъмнено, е тъмно и дъждовно, духа рязък вятър и бързо намирам мястото си вътре из декорите на продукцията. Има разхвърляни кабели, осветителни тела, мебели и какво ли още не, изясняват ми, че остават безусловно три дни до края на фотосите на сезона и екипът е много под напрежение. Попадам в приемната на Лидия Куигли, където мога да прегледам и част от превъзходните костюми и перуки, употребявани в сериала. Предстои ми да се срещна с четири от превъзходните дами.

Във втори сезон към актьорския състав се причислява и една същински звездна актриса – познатата ни от “Армагедон ” и “Властелинът на пръстените ” и щерка на рок легендата Стивън Тайлър - Лив Тайлър. Освен с нея ми предстоят срещи със Саманта Мортън, която е Маргарет Уелс, Елоис Смит – по-малката щерка Луси и Джесика Браун Финдли – Шарлот.



Станислава Айви със Саманта Мортън

Първа е Саманта Мортън, която е пристигнала особено за изявлението от вкъщи си, който е на два часа път. Тя е завършила със сцените си за сезона и се появява с пусната дълга коса, спортно облечена и без капка грим. В момента, в който заговаря, става ясно, че тази жена няма потребност от каквото и да било друго, с цел да закове вниманието ти, освен от това, което ти споделя. Саманта е израснала по домове и приемни родители, признава безусловно намерено, че е имала доста тежки прекарвания по време на престоя си по тези места и че е била измъчвана по всевъзможни способи. Днес тя е номинирана за “Оскар ”, безпределно надарена актриса, прелестна жена и любяща майка на три деца. Сред най-известните й превъплъщения са това на Хати във кино лентата на Уди Алън “Sweet and Lowdown ”, където играе паралелно до Шон Пен, както и във кино лентата на Стивън Спилбърг “Minority Report ” с Том Круз.



Вдъхновяващ е методът, по който Сам, както я назовават всички, приказва за ролята си в сериала, за живота си, за женските облици в киното и за работата си и като режисьор. Преди няколко години тя прави дебюта си като подобен с филм по нейната лична история и героинята ѝ е малко момиченце в дом за сираци. 

От време на време тя снишава гласа си, до момента в който приказва, защото от прилежащата стая се чува крещене “rolling ” - фотосите вървят интензивно. В прелестно въодушевление и с доста усмивки, тя не отхвърля и селфита, както и по-приятелски мнения след изявлението.



Втората дама, която идва в приемната на Лидия Куигли, където оставам аз, е самата Лив Тайлър или по-скоро Лейди Фиц, защото тя е в костюма на героинята си. Огромна рокля с охолно деколте и високо вдигнатата й коса са част от облика. Очевидният въпрос е по какъв начин се усеща в този костюм, само че тя изяснява, че се привиква. Дори се пробва да покаже металната структура под роклята, само че е сносно скрита. Гласът ѝ е гальовен и е тъкмо подобен, какъвто сме привикнали да го чуваме във филмите ѝ.

Вече 41-годишна, Лив има същия юношески заряд като в клиповете на Аеросмит и първия филм, в който направи усещане на света - “Открадната хубост ”. Тя деликатно обмисля какво може и не може да ми опише за новия сезон на “Блудници ” и на моменти дори се тормози да не обърка нещо.



Елоис Смит сигурно няма нищо общо с героинята си Луси Уелс! Ако Луси е сдържана, женствена и с панделки в косите, то пред мен се появява готина мацка с разпуснати дълги коси, облечена много рокерски и с сходно държание. Няма по какъв начин да не я харесаш незабавно!

По време на диалога излиза наяве, че е израснала с татко музикант и двама по-големи братя, които постоянно се майтапят с нея било то за избора ѝ на функции или момчета. Актрисата има много малко опит зад тила си, когато приема ролята на Луси и до момента в който самата тя е в ранните си двайсет години, то героинята ѝ е на 15. Признава, че ѝ е било мъчно да играе по-малка от личната си възраст. Разказва ми, че възнамерява да отиде до Лос Анджелис за известно време като приключат фотосите на сезона и да види какво би могло да й се случи и там. А за край се разцелуваме като приятелки.



Почти през целия ден около мен минава и актрисата Джесика Браун Финдли, до момента в който снима подиуми като Шарлот. Всеки път е в друг костюм, само че и дебело яке от горната страна и бърза да стигне до мястото на фотоси в този миг. За страдание, по този начин и не съумяваме да си поговорим, защото тя е във всяка сцена, която остава до края на деня, и несъмнено, е значимо въпреки всичко да не скапваме графика, от който зависи довършването на целия сезон. Всяка една от дамите ми споделя, че на снимачната площадка на сериала са като семейство и по този начин и наподобяват. Нямам самообладание да видя втори сезон, изключително в този момент, когато съумявам и аз да се усещам най-малко за ден като част от това семейство на доста мощни дами. 



Очаквайте всички изявленията с актрисите от “Блудници ”, както и разходка на снимачната площадка, доста скоро в Cinema Confidential. Следете за още www.cinema-confidential.com и https://www.youtube.com/stanislavaivycinemaconfidential.

Ако сте пропуснали първия епизод от поредицата, можете да го гледате онлайн тук: www.epicdrama.bg/watch-now.

Epic Drama започва в Европа на 14 декември 2017 година Новият канал от фамилията на Viasat History и TV1000, единствено за трагични продукции, е наличен в южна България посредством ТЕЛЕКАБЕЛ ТВ - на HD позиция 228, SD канал 185, и TV SAT COM - 23/24, в северна България – посредством NetWorx – на позиция 230, а в София – посредством NET1 на 82 канал. Сред министър председателите в стартовата скица бяха основаният от напълно дамски креативен екип „ Блудници “ и минисериалът в шест елементи „ Клондайк “ с Тим Рот и Ричард Мадън (GOT), а в януари към тях се причислиха луксозният „ Версай “ и най-скъпият план на шведската SVT „ Ресторантът “. В средата на март дебютира испанският трилър шлагер „ Чумата “, а на Цветница - „ Миниатюристът “! Можете да гледате първите епизоди на няколко от сериалите по Epic Drama онлайн свободно на: https://www.epicdrama.bg/watch-now/.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР