В разгара на туристическия сезон във Варна често идват екскурзоводи

...
В разгара на туристическия сезон във Варна често идват екскурзоводи
Коментари Харесай

Фалшиви екскурзоводи уронват престижа на страната ни

В разгара на туристическия сезон във Варна постоянно идват екскурзоводи с задгранични групи, които обаче не постоянно показват информацията за културните забележителности правилно. Затова от Съюза на екскурзоводите в България ще упорстват да не се позволяват нискоквалифицирани или неподготвени гидове да водят туристически групи в страната. Това разяснява в изявление за Радио " Фокус “ – Варна председателят на организацията Христина Неделчева.

Според нея, в града през дейния сезон идват групи с туристически рейсове от Полша, Украйна, Молдова. Те обаче употребяват техен лидер, който от време на време показва забележителностите с грешки.

" Наши сътрудници постоянно дават сигнали за такива непознати жители, които се показват за екскурзоводи. Такива хора показват погрешни обстоятелства и по този метод уронват престижа на страната и надлежно на културно-историческия обект “, акцентира Христина Неделчева. 

Според нея, разпоредбите би трябвало да важат за всички екскурзоводи както у нас, по този начин и в Европейския съюз и да се съблюдават. От Съюза на екскурзоводите в България се надяват, след измененията в Наредбата за специалността на екскурзовода, да има непоколебим надзор и всекидневни инспекции.

" В осъществяване на нашата специалност ние срещаме редица компликации, само че има и доста приятни моменти. На този стадий най-важна за нас е законовата рамка. В момента се вършат промени и допълнения към настоящата Наредба за специалност екскурзовод. Ние представихме нашите претенции за промени в и мощно се надяваме, че част от тях ще се вземат под внимание “, изясни Христина Неделчева.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР