В разгара на международния оф-роуд маратон Breslau Poland 2020, българските

...
В разгара на международния оф-роуд маратон Breslau Poland 2020, българските
Коментари Харесай

Драматичен етап 3 за българите на рали Breslau Poland 2020

В разгара на интернационалния оф-роуд маратон Breslau Poland 2020, българските участници срещнаха доста компликации. Третият спортен ден, който включваше един дневен и един нощен стадий, несъмнено бе най-тежкия в тазгодишното издание на конкуренцията, само че и разочароващ за екипажите ни. Доскорошните водачи в генералното класиране при бъгитата Цанко Цанков и Зорница Тодорова финишираха първата част на правата на 10-място, с не доста огромно закъснение от спечелилия. Кошмарът за търновския отбор, обаче, се оказа нощният стадий, в който екипажът претърпя тежка злополука и бъгито им Can-Am стана безусловно за скрап. За благополучие, Цанко и Зори се отърваха без никакви пострадвания, само че за тях Breslau Poland 2020 завърши.

Малко по-добре се развиха нещата за Константин Чолаков и Ивайло Жеков. Тимът от Бургас приключи дневната част от стадия на осмо място, само че в нетипичната за него нощна права водачът трябваше да върне темпото и те финишираха с 18-о време. В генералното класиране Чолаков и Жеков са на 25-о място, само че поради огромното закъснение от първия ден, разликата от водача в генералното е близо 4 часа.

Така, като титуляри за успеха в класа на SSV-бъгитата се обрисуват французите Ян Ван Беек и Еманюел Маро. При колите лидер е Франк Стенски (Германия, Mercedes), а при рали-камионите – сънародникът му Том Хойер (Tatra).

При мотоциклетите, корав водач продължава да е литовецът Андриус Лискус (Honda), а при ATV-четириколките лидер със стабилен задатък е полският водач Даниел Раджио (Polaris).

В рисковия клас на Breslau Poland 2020 естонецът Хардо Мере лиши водачеството от англичанина Джим Марсдейн при всъдеходните прототипи. Разликата сред двамата, обаче, е едвам 11:37 мин. И може да бъде стопена в превъзмогването на едно-единствено тресавище.

При камионите, участващи в рисковата категория на конкуренцията, лидер в клас под 7,5 тона продължава да е германецът Щефан Браун с Unimog, до момента в който при тези с тегло над 7,5 тона, новият водач е Томас Пьол с IFA, също от Германия. Предпоследният стадий на рали Breslau Poland 2020 дава обещание да е много тежък, съгласно уредниците даже най-тежкия в тазгодишното издание. Сложна навигация ще затрудни участниците в крос-кънтри класа, а тези от рисковата категория ще се сблъскат с най-тежките кални и водни трудности на трасето.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР