В разгара на лятото ни предстои тридневен маратон, който развълнува

...
В разгара на лятото ни предстои тридневен маратон, който развълнува
Коментари Харесай

SOLAR Summer превзема Бургас с 5 от най-популярните диджеи в света

В разгара на лятото ни следва тридневен маратон, който развълнува почитателите на електронната музика след оповестяването му в края на предходната седмица. От 13 до 15 август YALTA CLUB ще превземе пристанището на Бургас с емблематичното си събитие SOLAR Summer , което се завръща след дълга пауза и под формата на фестивал. Програмата ще включва петима от най-популярните диджеи на международната сцена. В трите дни ще чуем имена като Hot Since 82 , Michael Bibi , Paco Osuna , Victor Calderone и Amelie Lens .
Две основни фигури на английската електронна сцена ще се качат зад пулта в откриващата вечер (13 август) на SOLAR. Daley Padley, прочут на публиката като Hot Since 82 няма потребност от показване. С редица самопризнания от BBC Radio One за нови части и миксове, той е в топ 10 на най-продаваните актьори на Beatport с абсолютния шлагер „ Bigger Than Prince ” (ремикс). Hot Since 82 е бил хедлайнер на съвсем всички значими фестивали по света, има зад тила си седем сезона в Ибиса, в това число 3 като резидент на Labyrinth в Pacha. Не по-малко сполучлив е и вторият актьор за вечерта, Michael Bibi. Създателят на парчето “Hanging Tree ” безусловно взриви сцената през последните 3 години, както в студиото, по този начин и зад пулта. От основаването на към този момент добре познатите празненства Solid Grooves в Ибиса, а по-късно и на ISOLATE, до изцяло разпродадени турнета и заемане на челните позиции на Beatport, Michael Bibi се потвърди като един от най-важните пионери на актуалната тек и хаус музика.

14 август (събота) ще е времето за техно почитателите с потвърдилите се през годините любимци на публиката. Над 20-годишната кариера на Paco Osuna приказва сама по себе си. Собственият му музикален почерк се характеризира с дълбочина и въображение, постоянно подчертани с типичните за него креативност и нововъведение. Доказателство са многочислените му рилийзи за лейбъли като Plus8, Minus, Mood, както и тези за личната му платформа Mindshake. Когато става въпрос за листата със събития с негови участия, той е безконечен, само че главният принцип на Osuna, че качеството е по-важно от количеството, остава постоянно преди всичко. Заедно с него зад пулта на SOLAR Summer Festival във втората фестивална вечер ще се качи и Victor Calderone. Вдъхновяващ гений, който е забавлявал милиони хора по света, в това число и българската аудитория на редица незабравими празненства, проведени от YALTA CLUB. От минали колаборации с поп имена като Madonna, Sting и Beyonce до по-скорошни с митове като Richie Hawtin, Adam Beyer и Nicole Moudaber, непрестанно развиващият се метод на Calderone и принос към международната хаус и техно музика му завоюваха място на върха, което остава непоклатимо и до през днешния ден.

Финалната вечер (15 август) на SOLAR Summer Festival ще бъде напълно в ръцете на Amelie Lens. След гостуването ѝ на миналогодишния SOLAR в София, тя беше приета за новата техно кралица на сцената и с право. Amelie навлезе в промишлеността като детонация и за няколко години реализира това, за което доста актьори мечтаят да реализират през целия си живот.  Тя стартира от лични клубни вечери в родния ѝ Антверпен, продължава през дебютния ѝ рилийз за италианския лейбъл Lyase, и малко по-късно три рилийза за лейбъла на Pan-Pot, Second State, и доближава до основаването на личния LENSKE. Признанието на международно равнище не се забави и доказателство е възхищението на Adam Beyer към нея, който разказва музиката ѝ като „ чиста форма на техно, която ще остане във времето “.

Събитието се организира със съдействието на Община Бургас и в партньорство с Fest Team.
Билети за SOLAR Summer Festival може да закупите от касите на Easypay, и на Ticketstation.bg.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР