В разгара на лятото на пазара в Европа излиза новият

...
В разгара на лятото на пазара в Европа излиза новият
Коментари Харесай

Властелинът на пръстените

В разгара на лятото на пазара в Европа излиза новият владетел на пръстените Audi Q8. Този огромен и в същото време грациозен SUV модел е напомпан с упоритостта да се утвърди сполучливо като топмодел на марката в процъфтяващия сегмент на първокласните офроуд купета, които са предопределени повече за асфалтираните, в сравнение с за черните пътища.

 Audi Q8

Audi Q8 съчетава двата свята в едно – елегантността на първокласното купе с четири порти и комфортната функционалност на огромния SUV. Просторната кабина предлага удобно настаняване и гъвкаво багажно пространство. Водачът работи с съвременна система за ръководство и най-модерна електроника. Постоянното задвижване на четирите колела Quattro се реализира с напълно машинален централен диференциал, който разпределя въртящия миг на мотора сред предния и задния мост в съответствие 40:60, а когато е належащо, трансферира по-голямата част от него към моста, чиито колела имат по-добро сцепление с настилката.

 Audi Q8

 Размерите на автомобила са съществени – пет метра дължина, два метра ширина и 1,70 метра височина. С тези габарити Audi Q8 излъчва динамичност и авторитет. Снижаващата се линия на покрива в стила на спортните купета, огромната ширина и по-късата каросерия трансформират Q8 в по-динамично изглеждащ модел от Q7. Това чувство се подхранва от внушителната предница, късият заден надвес, просветът от съвсем 25 см, както и от първите в сегмента безрамкови прозорци.

 Audi Q8

Голямото междуосно разстояние от близо три метра разрешава на пасажерите на задните места да се радват на водещ в сегмента шир. Audi претендира, че превъзхожда съперниците си в съвсем всички измерения във връзка с комфорта. Предните седалки се оферират в четири разнообразни осъществявания, в това число с вентилация и масажна функционалност. Системата с три самостоятелни седалки откъм гърба с опция за надлъжно контролиране е част от серийното съоръжение на модела при дебюта му на родния немски пазар.

 Audi Q8

Голямото багажно пространство и многочислените отделения за предпазване на разнообразни движимости в купето трансформират Q8 в подобаващ сателит за дълги пътувания. Обемът на багажника е най-малко 605 л, които се усилват до 1755 л при прегъване на задните облегалки. Електрическият механизъм за отваряне и затваряне на задния похлупак е част от серийното съоръжение, а в допълнение се предлага сензорно отваряне с придвижване на крайници. Друга удобна опция е електрическата щора, която се прибира автоматизирано по релсите си, когато капакът на багажника се отвори и още веднъж се разпростира при затварянето му.

 Audi Q8

Зад внушителната радиаторна решетка работи трилитров дизелов мотор V6 с мощ 286 конски сили, въртящ миг 600 Nm и нова хибридна технология MHEV. Задвижващата система се състои от литиево-йонна акумулаторна батерия в пода на багажника, ремъчен стартер-алтернатор и съществена бордова електрическа мрежа напрегнато 48 волта. Автомобилът може да се движи по инерция с изцяло изключен мотор при скорост сред 55 и 160 км/ч, а стартер-алтернаторът разрешава мигновно и незабелязано рестартиране на мотора когато и да е. В режим на понижаване на скоростта или цялостно прекъсване се регенерира сила в батерията. Технологията MHEV е в положение да понижи разхода на гориво с до 0,7 литра на 100 километра. Двигателят е задоволително мощен да форсира Q8 от 0 до 100 км/ч за 6,3 секунди и да развие оптималната скорост 245 км/ч. Тягата се предава към колелата от 8-степенна автоматизирана трансмисия.

 Audi Q8

Два разновидността за LED светлини

Бъдещите притежатели на Audi Q8 могат да избират сред два варинта на предните LED светлини. Погледнати отдалеко, разграничените на две елементи фарове наподобяват доста тесни. Наред с редица други функционалности, горният им сегмент включва дневните и късите светлини. Дългите светлини са ситуирани в долната, затъмнена и отместена обратно част от светлинния модул. При в допълнение предлаганите HD матрични LED светлини, всеки от тях е формиран от 24 обособени светодиода. Графиката на дневните светлини се отличава с ослепителен цифров темперамент и мощно изразен тримерен дизайн. Светлините са формирани от седем къси и два по-дълги сегмента в края на фаровете. Подобен тримерен дизайн е употребен и при задните светлини с дванайсет сегмента, свързани с присъщата светлинна лента, която придава чувство за повече дълбочина.

 Audi Q8

При матричната HD LED технология предните и задните светлини разполагат освен с динамична функционалност на мигачите, само че играят впечатляваща роля при заключване и отключване на автомобила.

Палите мотора и с телефона

Купувачите на Q8 могат да избират освен фаровете, само че и окачването, което има решителен принос за пътното държание. Серийно автомобилът е оборудван с електронен надзор на амортисьорите, а адаптивното пневматично окачване е алтернатива, която дава избор сред удобна и спортна конфигурация. Тази система разполага с четири работни режима, които лидерът може да зададе и да трансформира култура на каросерията с 9 см. Друга спомагателна опция за повишение на динамичността на пътя е системата за завиване с всички колела, която покачва маневреността и усъвършенства управляемостта в завои.

 Audi Q8

Работата на другите системи и функционалности на автомобила се следи и управлява елементарно и интуитивно от лидера в прегледния кокпит, оптимално изчистен от бутони. Повечето команди се задават от двата сензорни екрана с висока разграничителна дарба на централната подпора. Горният екран се употребява за инфоразвлекателните приложения и навигационната система, а долният разрешава на лидера да ръководи отоплението, вентилацията, климатизацията, удобните функционалности и дава опция за свободно въвеждане на текст. Част от командите се задават и с глас, като лидерът може да изрича своите въпроси изцяло свободно, а системата е в положение да вземем за пример, да разбере смисъла на изречението „ Гладен съм ” и надлежно да даде своите оферти за намиращи се наоколо заведения за хранене.

 Audi Q8

Дигиталният блок на контролните принадлежности зад кормилото е с диагонал 12 инча, като предлага два режима на работа – типичен и навигационен, които могат да се сменят с бутон на многофункционалния волан. Нead-up екранът, който също се предлага опционално, демонстрира най-важната информация върху предното стъкло непосредствено пред погледа на лидера. Новата навигационна система е с разширени и усъвършенствани функционалности, основани на онлайн съгласуваност.

 Audi Q8

Допълнително предлаганият ключ Audi connect обезпечава дигитален достъп до Q8. Той дава опция на притежателя и на четирима други водачи да заключват и отключват автомобила, както и да започват мотора със своя смарт телефон.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР