В разгара на лятото лекарските кабинети са пълни заради летните

...
В разгара на лятото лекарските кабинети са пълни заради летните
Коментари Харесай

Летни вируси вече дебнат по морето

В разгара на лятото лекарските кабинети са цялостни поради летните вируси, които върлуват по Черноморието. По данни на здравната ревизия във Варна единствено за два месеца в региона са регистрирани над 200 случая на колити, а респираторните болести са към 400, оповестява Нова телевизия.

Пациентите се оплакват най-често от повръщане, стомашно-чревни неразположения и отиват при докторите с висока температура. Здравните управляващи обаче регистрират по-малко регистрирани заболели през юни и юли в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Лекарите предизвестяват, че колитите плъзват от нечиста вода, храна и принадлежности.

Около 90% от болесттите при децата са от бактерии. Това са инфекциите на мръсните ръце, по тази причина ръцете би трябвало да се мият най-малко 20 секунди, поучават лекарите. Ако консумираме недобре съхранена храна от скотски генезис, можем да се заразим със салмонела, напомнят здравните управляващи. При други инфекции вирусът се развъжда в сливиците, по тази причина ни боли гърло. Профилактиката е заран след закуска да изпием сок от един лимон.

Повечето летни инфекции минават за 5-7 дни, само че някои от по-упоритите могат да продължат и 10 дни. Случва се да са с висока температура до 39-40 градуса. В разгара на лятото във Варна и Бургас откриват спомагателни медицински пунктове. Само във Варна те са над 30. Като цяло морските ни курорти са с подсилени лекарски екипи до края на сезона. Бумът на летните вируси се чака през август.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР