В разгара на лятото лекарските кабинети са пълни. А причината

...
В разгара на лятото лекарските кабинети са пълни. А причината
Коментари Харесай

Летни вируси върлуват по морето

В разгара на лятото лекарските кабинети са цялостни. А повода са летните вируси, които върлуват по Черноморието, предава Нова телевизия. По данни на здравната инспекциявъв Варна единствено за 2 месеца в региона са регистрирани над 200 случая на колити. А респираторните болести - към 400. В реалност те са в пъти повече. Какви ограничения подхващат управляващите и пациентите?

Средно 5 пъти - толкоз постоянно в година ни се случва да боледуваме поради инфекции.Летният грип изпълни лекарските кабинети. Пациентите се оплакват най-често от повръщане, стомашно-чревни неразположения и идват при докторите с висока температура. „ Имаме единични случаи на пациенти с недоволства от диария и повръщане. Поне в моята процедура. При диалог с сътрудници с повече деца с практиките и те споделят, че това са единични случаи ", споделя доктор Христина Димитрова, общопрактикуващ доктор.

Повечето лекари не дават проби за проучване в районните здравни инспекции, напряко изписват медикаменти на пациента. А други се самолекуват. Затова статистиката е друга от картината пред лекарските кабинети. И въпреки всичко здравните управляващи регистрират по-малко регистрирани заболели през юни и юли в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

„ Нямаме нарастване за Варна и региона като брой болести, само че пък това е динамична картина и те могат когато и да е да става и повече и по-малко ", изясни доктор Ана Баева, РЗИ.

Но лекарите предизвестяват: Колитите плъзват от нечиста вода, храна и принадлежности в заведенията на плажа.„ Много постоянно тези болести са от храна, която е престояла на топло, на слънце, от незадоволително добре измити ръце на продавачите в магазина или на консумиращия ", изясни доктор Баева.

Около 90% от болесттите при децата са от бактерии. Това са инфекциите на мръсните ръце, по тази причина ръцете би трябвало да се мият най-малко 20 секунди. Пациентите знаят и се пазят. При други инфекции вирусът се развъжда в сливиците, по тази причина ни боли гърло. Профилактиката е заран след закуска да изпием сок от един лимон.Ако консумираме недобре съхранена храна от скотски генезис, можем да се заразим със салмонела, без да разберем. Повечето летни инфекции минават за 5-7 дни, само че някои от по-упоритите могат да продължат и 10 дни. Заради висока температура до 39-40 градуса.

В разгара на лятото във Варна и Бургас откриват спомагателни медицински пунктове. Само във Варна те са над 30.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР