В разгара на есента в повечето фирми кипи трескава подготовка ...

В разгара на есента в повечето фирми кипи трескава подготовка

Как да изпъкнем с коледна кампания в социалните мрежи |

В разгара на есента в повечето компании кипи трескава квалификация за коледни акции, намаления, обстоятелства и прочие Ясно е, че Коледа е времето, когато хората харчат най-доста пари за нужни и ненужни артикули, тъй че търговците се възползват оптимално от това събитие.

Допитахме се до шефа на за съвети и насоки към малкия и междинния бизнес: по какъв начин да подсилим резултата на коледните си рекламни акции посредством обществените мрежи?

„ Социалните мрежи доказаха и не престават да доказват към този момент година и половина, че са най-положителният инструмент освен за реклама, само че и за свързване и сближение на хората по време на рецесия. През този срок се появиха и се усъвършенстваха доста функционалности, които улесняват консуматорите в ежедневното шерване на наличие. Така да вземем за пример опцията за прибавяне на деен линк в стори в Инстаграм разреши на компаниите и консуматорите да споделят уебстраници до които всеки техен почитател може да стигне единствено с един досег на пръста си.

За да извлечете максимума от коледните си рекламни акции този сезон, използвайте оптимално обществените мрежи, защото те не престават да са най-ефикасните канали за реклама.

Бъдете дейни и активизирайте почитателите си

Моят съвет е да бъдете колкото се може по-дейни, характерно в сторитата си. Споделяйте повече наличие и добавяйте линкове към дистанционно магазина си. Планирайте добре наличието си, тъй че всеки ден да имате такова по едно и също време в двете съществени обществени мрежи Facebook и Инстаграм.

Същевременно с това накарайте почитатели ви да реагират и да взаимодействат с вас, употребявайки вариантите за казуси, анкети или реакции. Бъдете креативни и ги предизвикайте да познаят какво сте им подготвили за Коледа, покажете фрагмент или дребен подробност от нещо, което ще споделите напълно скоро.

Промотирайте навсякъде

Използвайте съвкупно промотиране на наличието си в другите обществени мрежи (сross-promote), с цел да увеличите ангажираността на своите почитатели по едно и също време на всички места. Например, в Инстаграм промотирайте обстоятелство, което сте основали във Facebook или в случай че в Инстаграм почитател ви тагне в свое стори, го промотирайте и във фейсбук.

Крос-промотирането е друго от крос-публикуването (cross-posting), което се изразява в по едно и също време издание на едно и също наличие в няколко обществени мрежи. Когато крос-промотирате, вие задачите да привлечете почитателите си от Facebook в Инстаграм, да вземем за пример и противоположното. Или посредством Facebook и Инстаграм да привлечете почитатели към You Tube канала си или на LinkedIn профила ви.

Ако да вземем за пример създадете Коледна лотария във фейсбук, обезателно я промотирайте и в останалите обществени мрежи, като предоставите линк, който почитателите ви да последват. Комуникирайте регулярно всичко настоящо, което се случва с вашия бранд във вашите обекти, като снимате и споделяте в стори и постове.

Създайте „ най-положителния “ коледен армаган

Създайте коледни промо пакети с ваши артикули или направете публикация със опис с най-положителните коледни дарове, включвайки своите артикули в нея. Така улеснявате консуматорите, които стартират трескаво да търсят „ най-положителния “ армаган за околните си.

Дайте, с цел да получите

Насърчете хората да споделят за вас и вашите артикули, като им предложите премия в подмяна. Дали ще е промокод за отстъпка или малък армаган при поръчка, няма значение, същественото е да ги оставите с положително усещане и да ги стимулирате да споделят за вас в своите профили. Не забравяйте, че рекламата от удовлетворен клиент е най-положителната реклама.

Например, обявете, че през месец декември всеки, който показа в профила си обява, в която посочва по какъв начин употреби ваш артикул, ще получи отстъпка/малък армаган при последваща поръчка/покупка.

Снимайте видео

Използвайте повече видео наличие, с което да визиите своите артикули, обектите си и услугите, които предлагате.

Бъдете креативни, не копирайте чужди хрумвания. Най-печеливши са видеа, в които сте откровени, положителни и забавни. Може да споделите по какъв начин украсявате обектите си за празника или по какъв начин опаковате в празнична хартия поръчките.

Създайте специфичен хаштаг

Ако употребявате верните коледни хаштагове в своите лични изявления, ще привлечете хора към себе си. Но можете и да измислите забавен хаштаг, обвързван с Коледа и да стимулирате аудиторията си да споделя фотоси с него. Изберете положителни думи и послания, обвържете го с нещо българско или обичайно, бъдете воин в очите на аудиторията си. Хората обичат да поддържат бизнеси, които изповядват близки на техните ценности и това ще ги накара да споделят повече вашето наличие.

Работете с микро инфлуенсъри

Партньорството с инфлуенсъри има доста позитиви, само че е от значение с кого тъкмо избирате да работите. Предимството на микроинфлуенсърите е, че са по-мощно ангажирани със своята публика, защото имат по-малко почитатели и не изискват огромна инвестиция от ваша страна. Примери за микро инфлуенсъри са специалистите в избрана тясна област и блогърите с няколко хиляди почитатели в мрежата. Достатъчно е да намерите няколко лица, които споделят вашите ценности и харесват откровено вашите артикули и можете просто да създадете сполучливо наличие, което да притегли стотици почитатели на вашия бранд.

Инвестирайте

Тук ще повторя мантрата „ Дайте, с цел да получите! “. Ако желаете рекламата ви да притегли доходи, ще би трябвало да извършите прочути разноски. За благополучие рекламата в обществените мрежи е към момента най-евтината спрямо всички останали познати канали за реклама, тъй че с вярно обмисляне и ръководство на парите си можете да изкарате доста повече. Помнете, че резултатът няма да е единствено коледен, доволните абонати ще ви запомнят и ще се върнат при вас и следващата година. “

За край, припомня, че всички тези старания би трябвало да са повсеместни и непрекъснати, добре планувани и креативно изпълнени, с цел да имат реални триумф. Гледайте на разноските като на инвестиция, от която ще черпите дивиденти дълго време.

Източник: offnews.bg