В района нямаме дупки за полицаите от щата на Районното,

...
В района нямаме дупки за полицаите от щата на Районното,
Коментари Харесай

В Тракия няма дупки за полицаите от Районното

В региона нямаме дупки за служителите на реда от щата на Районното, увери през вчерашния ден  кметът на " Тракия " Костадин Димитров, запитан дали се постанова да вика чиновници на Пътна полиция, с цел да пазят водачите от рисковите кратери.  Закачката на всяка дупка да дежури служител на реда е на премиера Борисов.  

Районният кмет изясни, че и през зимата не са спирали да кърпят дупки, по тази причина ги няма. Запасили са авансово студена примес, която разрешава спешни поправки и при ниски температури.   " Погрижихме се и в най-студените дни в " Тракия " да няма фрапиращи неравности по пътя. Нещата са  спокойни, няма и тъжби ", разяснява Димитров.  Отделно работят и с топъл асфалт, според от времето. В момента са заделени 20 000 лв. за " Пачматик " - инжекционен способ за пълнене на дупки с тръба, която с топъл въздух и гореща асфалтова примес за негативно време прави ремонт.  Още 10 000 лв. са дадени за топла примес. " С дупките сме доста, доста добре, изключително на основните булеварди, където въобще ги няма ", посочи Костадин Димитров. Той добави, че колкото по-бързо се запълни една яма, толкоз по-евтино коства. Димитров акцентира, че с изключение на средствата, които се харчат за уличните дупки, администрацията би трябвало да реагира колкото може по-адекватно, с цел да не се разрушават колите.  

Близо един милион лв. ще влага тази година районната администрация в благоустрояването на " Тракия ". Първите публични поръчки към този момент са готови, с цел да не се губи време.  За преасфалтиране в " Тракия " са заделили 100 000 лв.. Миналата година в микрорайон А - 8  бяха всеобщо ремонтирани тротоари, а през този сезон подхващат кварталните улици.  Настилка  ще се обновява до СУ " Димитър Матевски ", до блоковете 71 и 73, на ул. " Григор  Божков ".

Новите тротоари ще са отново от бетон,  каквато процедура е въведена в региона от Костадин Димитров.  Те са два пъти по-евтини и по-трайни от плочките, сподели районният кмет.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР