В района на Пампорово и връх Рожен заваля първият за

...
В района на Пампорово и връх Рожен заваля първият за
Коментари Харесай

Първият сняг падна в Пампорово

В региона на Пампорово и връх Рожен заваля първият за сезона сняг. Времето в планинските региони е студено с температури под нулата.

Вятърът по високите елементи ще бъде мощен и плевел от североизток. Има заплаха от измръзвания, предизвестяват метеоролози.

Все отново облачността ще понижава, като по-значителна ще се задържа по северните скатове.

Лифтовете в Пампорово ще бъдат пуснати в деяние преди 8 декември, оповестява Дарик радио. Дотогава ще завърши профилактиката на пътническите въжени линии.

Стопаните на изграждащи се нови хотели в курорта, на територията на община Смолян, би трябвало да прекратят строителните действия до края на ноември.

След 1 декември общинската управа ще глоби всички вложители, продължаващи външно строителство по обектите, заповедта за възбрана на строителните действия ще важи до края на зимния туристически сезон.

В курортната зона в рамките на община Чепеларе няма сходно ограничаване за " заледяване " на строителните обекти.

След 10 декември изтича и срокът на разрешителните за придвижване на товарни автомобили по пътя Смолян-Пампорово, прецизират от пътното ръководство в Смолян. Новите разрешителни за прекосяване на бетоновози и камиони със строителни материали по пътя към курорта ще бъдат възобновени след края на зимния сезон.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР