В рамките на участието си в Годишната конференция на Международната

...
В рамките на участието си в Годишната конференция на Международната
Коментари Харесай

Цветан Цветанов се срещна с представители на Интерпол

В рамките на присъединяване си в Годишната конференция на Международната асоциация на полицейските началници (IACP) в Чикаго, ръководителят на Управителния съвет на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан Цветанов организира работни срещи с представители на Международната организация на престъпната полиция – Интерпол. Тази информация е оповестена на Facebook страницата а Евро-атлантическия център.

Цветанов се срещна с Патрик Стивънс, шеф по контратероризъм в централата на Интерпол в Лион (Франция), Емануел Ру – специфичен представител на Интерпол в Организацията на обединените народи (ООН) в Ню Йорк и с шефа на Националното централно бюро на Интерпол във Вашингтон Уейн Залцгабер. По време на срещите беше установена положителната взаимна работа с българските полицейски служби, особено в региона на противодействието на контратероризма и проведената престъпност. В хода на диалога с Патрик Стивънс беше припомнена ролята на интернационалното съдействие при следствието от българските правоохранителни органи на атентата в Бургас през 2012 година Именно триумфът на това следствие е дало опция на европейско равнище, по време на срещите на вътрешните министри от Европейски Съюз през януари 2013 година Цветан Цветанов да отбрани нуждата от оповестяване на военното крило на Хизбула за терористична оранизация.

Цветанов показа и активността на новоучредения Евро-атлантически център за сигурност, наблягайки стратегическата роля, която ще се стреми да играе центърът в развиването на двустранното и многостранно съдействие в региона на правоохраната и контратероризма, световната сигурност и настоящите въпроси от дневния ред на Европа и Съединени американски щати. Като съществена теза беше изведена нуждата от задълбочаване на взаимната работа в академично направление, в това число образованието на междинния управителен състав и обмена на информация сред другите институции от правооханителните структури на Европа и Съединени американски щати и взаимоотношението с неправителствения бранш. Именно организации като Международната асоциация на полицейските началници (IACP) могат да бъдат свързващ механизъм в това отношение.

Цветан Цветанов взе участие в Годишната конференция на Международната асоциация на полицейските началници по покана на организацията. Асоциацията е най-старата професионална правоохранителна организация в света, с повече от 31 хиляди членове от 168 страни.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР