В рамките на тазгодишната световна конференция по изкуствен интелект в

...
В рамките на тазгодишната световна конференция по изкуствен интелект в
Коментари Харесай

Tesla е готова да пусне напълно автономен електромобил още тази година

В рамките на тазгодишната международна конференция по изкуствен интелект в Шанхай (WAIC) Илън Мъск съобщи, че Tesla има намерение да извърши бърз скок от автопилот от второ равнище до съвсем пето равнище още тази година.

Специалистите разделят автономността при безпилотните коли на пет обособени равнища. От 0, когато липса каквато и да е асистенция за лидера, до 5, когато човек на процедура е единствено пасажер в транспортното средство и то може да се движи напълно единствено.

Към сегашен ден лични автомобилни автопилоти създават на процедура всички огромни софтуерни компании, в това число Alphabet, Waymo, Uber и Apple. Те са надалеч от постигането на сходна самостоятелност, само че може би поради метода си Tesla афишират, че са на крачка от това.

За разлика от останалите производители, които употребяват карти и лидари, в компанията на Мъск създават профилиран програмен продукт, основан на невронни мрежи, ползващи масиви данни, които се изпращат от другите елекетромобили. По този метод всяко транспортно средство взе участие в образованието на цяла една единна система, тъй че за бъдеще сигурността ще може да се усъвършенства от единствено себе си. Ще има данни, както за самите пътища, по този начин и за държанието на колите в разнообразни обстановки.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР