В рамките на Световния икономически форум в Давос българският премиер

...
В рамките на Световния икономически форум в Давос българският премиер
Коментари Харесай

С кого се срещна премиерът Борисов в Давос


В рамките на Световния стопански конгрес в Давос българският министър председател Бойко Борисов се срещна с редица международни водачи. Във „ Facebook “ профила си министър-председателят показа фотоси и видео от най-значимите му диалози.

В обществената мрежа Борисов се похвали, че е слушал речта на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп дружно с дъщерята на американския държавен глава – Иванка Тръмп.



Той добавя, че са споделили усещанията си от форума и от обръщението на Тръмп.

Борисов организира диалог и с с министъра на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу. Двамата разискаха настоящи интернационалните въпроси, като фокус на диалога им бяха резултатите от провелата се в Берлин мирна конференция за Либия.



В Швейцария Борисов беседва и с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. С нея българският министър председател е разискал водещите тематики от дневния ред на форума, свързани с опазването на природата, прозрачността на бизнеса, бъдещето на труда и геополитически въпроси.



Със словенския министър председател Марян Шарец Борисов е разискал ограничения за увеличение на капиталовия интерес сред двете страни. Причината е, че на този стадий има неосъществен капацитет във връзка с икономическите контакти сред двете страни, прецизира българският министър-председател.

По време на форума в Давос министър председателят е провел диалог и с министъра на външните работи на Република Северна Македония Никола Димитров. С него са разискали взаимното председателство на Берлинския развой.



Борисов се срещна и с президента на Световния стопански конгрес Клаус Шваб, премиера на Хърватия Андрей Пленкович и с президента на Косово Хашим Тачи.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР