В рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на

...
В рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на
Коментари Харесай

42 пияни и 12 дрогирани шофьори заловени само за ден

В рамките на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата екипите на пътна полиция откриха 42 пияни и 12 дрогирани водачи за кормилото в границите на миналия ден. Това оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Проверени са 7932 моторни транспортни средства. Извършен е надзор на 10 362 водачи и пасажери. Съставени са 1945 фиша и 580 акта за открити административни нарушавания.

Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи.

За миналото денонощие са открити общо 42 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол - 24 от тях са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 18 - с над 1,2 на 1000, а петима са отказали тестване. Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат 12 водачи, двама са отказали да бъдат тествани.

По метода " линеен надзор " са тествани 1195 МПС и 1574 водачи и пасажери. За установени нарушавания са формирани 313 фиша и 92 АУАН. Установени са четирима, карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, други четирима с над 1,2 промила.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР