В рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на

...
В рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на
Коментари Харесай

МВР залови 21 пияни и 6 дрогирани водачи за последното денонощие

В рамките на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата са тествани 8461 моторни транспортни средства, оповестяват от Пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Извършен е надзор на 10305 водачи и пасажери. Съставени са 2080 фиша и 544 акта за открити административни нарушавания. Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи. В рамките на миналия ден са открити общо 21 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол -15 от тях са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, шестима - с над 1,2 промила, а двама, спрени за инспекция, са отказали да бъдат тествани. Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат шестима души, а други двама са отказали да бъде тествани.

От систематизираните данни: по метода " линеен надзор " са тествани 1325 МПС и 1529 водачи и пътници; за открити нарушавания са формирани 318 фиша и 86 акта. Установени са петима водачи, седнали зад кормилото след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и двама - с над 1,2 промила. Двама са карали след приложимост на наркотични субстанции или техни аналози.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР