В рамките на официалното посещение в България на президента на

...
В рамките на официалното посещение в България на президента на
Коментари Харесай

Премиерът Гълъб Донев проведе среща с президента на Република Азербайджан Илхам Алиев

В рамките на формалното посещаване в България на президента на Република Азербайджан Илхам Алиев министър-председателят Гълъб Донев даде работен обяд в чест на високопоставения посетител. В състоялия се диалог бе изказано удовлетворение по отношение на откритото стратегическо партньорство сред двете страни.

Министър-председателят Гълъб Донев подчертава върху енергийното съдействие и приноса на Азербайджан като благонадежден сътрудник и поръчител в областта на сигурността на газовите доставки за България и Европейския съюз. Министър-председателят срещна президента Алиев със сериозната и целенасочена работа на служебния кабинет за въвеждането в употреба на междусистемната газова връзка Гърция-България, която има главно значение за енергийната сигурност в района и за диверсификацията  на енергийните източници.

Премиерът Донев уточни, че отличното дългогодишно партньорство сред София и Баку е добра основа, върху която да се обсъдят опциите България да получава спомагателни количества газ от Азербайджан.

Предвид стратегическото разположение на България и на Азербайджан  по продължение на коридора „ Изток-Запад “, министър председателят Гълъб Донев открои евентуалните изгоди за двете страни от задълбочаване на съдействието в региона на превоза и свързаността.

В рамките на диалога министър-председателят Донев обърна особено внимание и на взаимоотношението на България и Азербайджан в културната сфера, като даде висока оценка за постигнатите резултати.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР