В рамките на фото изложението Photokina 2018 компанията Fujifilm показа

...
В рамките на фото изложението Photokina 2018 компанията Fujifilm показа
Коментари Харесай

Photokina 2018: Fujifilm показа първия в света 100 МР средноформатен безогледален фотоапарат

В рамките на фото ревюто Photokina 2018 компанията Fujifilm сподели няколко нови фотографски устройства. Едно от тях е средноформатният безогледален фотоапарат GFX 100.

Производителят особено акцентира, че това е първият в света средноформатен фотоапарат със 100 МР датчик. Устройството има вградена оптична система за стабилизация на изображението и може да снима 4К видео. Това е и първият фотоапарат от сходен вид с фазова система за автоматизирано фокусиране. Засега това е цялата информация за новия дигитален фотоапарат Fujifilm GFX 100. Компанията има намерение да предложи апарата на пазара през 2019 година. Цената на Fujifilm GFX 100 е към $10 000 .



Едновременно с фотоапарата Fujifilm сподели и първият в света обектив с апертура F/1 със система за автоматизирано фокусиране. Устройството се назовава Fujifilm XF33mm F1 R и както си проличава от името, има фокусно разстояние 33 милиметра. Новият обектив употребява закрепване вид X-Mount. Компанията съобщи, че ще продава обектива, само че не посочи по кое време. Но през лятото на тази година изтече информация, че продажбите на новаторският обектив ще започват през 2020 година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР