В рамките на днешното поредно заседание по делото за катастрофа

...
В рамките на днешното поредно заседание по делото за катастрофа
Коментари Харесай

Два пъти отвод на съда поискаха адвокатите на Местан по делото за катастрофата

В рамките на днешното следващо съвещание по делото за злополука с присъединяване на Лютви Местан край момчилградското село Загорско през 2019 година, при която почина бебе на 6 месеца, отбраната му на два пъти изиска отказ на съда.

Мотивите на двамата бранители - Менко Менков и Нацко Дойчев, за преднамереност и пристрастност на съда, и двата пъти бяха избрани като неоснователни и оставени без почитание. 

В хода на делото беше разпитан лекарят Петър Панайотов, оказал на място помощ на умрялото бебе. Поискано бе изчитане на неговите показания, откакто очевидецът уточни, че от този момент е минало много време и не помни доста елементи.

При разпит на идващия очевидец - Халил Бекир и след неколкократно отправени забележки от ръководителя на съдийския състав Георги Милушев към един от бранителите на Местан - юрист Менков, за негови реплики,  Менков беше помолен да напусне залата, с цел да не бъде изведен.

След последвалата отмора и в отсъствието на юрист Менков, вторият юрист на Лютви Местан - Нацко Дойчев изиска преустановяване на съвещанието и насрочването му за друга дата. Като причина той уточни невъзможността да продължи линията си на отбрана. 

Изслушвайки държавното обвиняване в лицето на Окръжната прокуратура, правосъдните бранители на частните обвинители и втория обвиняем Юсеин Ахмед - татко на умрялото бебе, съдът дефинира да остави без почитание и второ искане за отказ, както и да бъде изпратено писмо до Софийската адвокатска гилдия за мнение във връзка с дейностите на юрист Менков.

Прекъсването на съвещанието във фаза на разпит на очевидец попречи вторият подобен да бъде доразпитан, както и пред съда да се изпрати третият присъстващ очевидец – Мюмюн Местан. Те ще бъдат разпитани на 13 май , за когато беше планувано последващо съвещание по делото.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР