„В публичното пространство се тиражира и коментира идеята за създаване

...
„В публичното пространство се тиражира и коментира идеята за създаване
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Абсурдно е да има министерство на държавните предприятия и аз да го оглавя

„ В общественото пространство се тиражира и разяснява концепцията за основаване на министерство на държавните предприятия, която сама по себе си е неуместна, и че ще го оглавя аз. С тази нечиста сделка би трябвало да се спре. Никога сред нас и другите партии по време на договарянията не е обсъждано сходно нещо и в плана за конструкция на Министерски съвет такова министерство не попада.”

Това написа водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в формалния си Facebook профил.

По-рано през днешния ден на въпрос дали се предлага министерство на държавните предприятия съпредседателят на "Продължаваме Промяната " Кирил Петков отговори утвърдително.

Министерството на стопанската система, плюс едно-две държавни предприятия, ще бъде разграничено на две, тъй че да има министерство на нововъведенията и растежа, а другото министерство ще бъде на държавните предприятия, добави Петков.

Българска социалистическа партия отсрочи пленума си

Същевременно довечера стана ясно, че присъственото съвещание на Националния съвет на Българска социалистическа партия, планувано за 7 декември от 14:00 часа, се отсрочва поради "продължаващите договаряния за съдружно съглашение ".

"След приготовление на окончателния план на съдружно съглашение за сформиране на държавно управление на Република България, Изпълнителното бюро на Народно събрание на Българска социалистическа партия неотложно ще свика ново присъствено съвещание " - обявиха от пресцентъра на "Позитано " 20.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР