В психиката на много хора се настаняват нагласи и навици,

...
В психиката на много хора се настаняват нагласи и навици,
Коментари Харесай

Отучете се от тези 6 ментални навика, за да сте по-щастливи

В душeвността на доста хора се настаняват настройки и привички, които им пречат да бъдат по-спокойни, щастливи и сполучливи. За да трансформират живота си към по-добро, тези хора би трябвало да се отучат от отрицателните навици на ментално равнище, написа Business Insider. И дава няколко образеца за такива.

1. Не сте склонни да простите. Ако някой ви е обидил или ядосал, сте способни да се сърдите месеци, даже години. Но по този метод страстта рефлектира върху вас, а не върху отсрещната страна. Опитайте се да видите обстановката от различен ъгъл.

2. Отказвате се фантазиите си. Избирате сигурното и преставате да преследвате това, което в действителност желаете. Вътрешният ви глас обаче постоянно ще знае, че сте можели да постъпите по различен метод. И ще ви го припомня.

3. Лесно се разсейвате. Възможно е да вземем за пример да сте позволили обществените медии да завладяват живота ви и да изяждат от времето ви за по-съществени неща. Достатъчно! Определете си предел на минутите, които да прекарвате във Фейсбук, Instagram и така нататък

4. Примирявате се с повърхностни другарства. Разговорите ви с другари са цялостни с общи приказки, в никакъв случай със шерване на усеща и паники. А точно тези неща построяват същински връзки сред хората.

5. Сравнявате. Постоянното сравняване с другите е нереалистично и няма да докара до нищо положително. Никога не знаете какво е в душата на човек. Може и да има нещо, за което мечтаете, само че и евентуално си има проблеми, които вие нямате.

6. Не помагате на близките. Най-автентичното възприятие за благополучие идва от това да окажеш помощ на различен човек. Да дариш наслада. Пробвайте - ще се убедите сами.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР