В процес на разработка са федерирани портали на 53 администрации(снимка:

...
В процес на разработка са федерирани портали на 53 администрации(снимка:
Коментари Харесай


В процес на разработка са федерирани порт


В развой на разработка са федерирани портали на 53 администрации
(снимка: CC0 Public Domain)

Администрациите у нас получиха достъп до безвъзмездна услуга за основаване на федерирани портали. Тя се предлага от Държавна организация „ Електронно ръководство ” посредством Портала за достъп до електронни административни услуги.

Услугата съставлява облачно решение за създаване на уеб сайтове по авансово квалифициран образец в границите на единна инфраструктура. Шаблоните на разрешават относителна персонализация на образа на уеб страницата, само че резервират структурата за облекчение на крайния консуматор и основаване на единна образна онлайн еднаквост на държавните институции.
още по темата
Към момента действат федерирани портали на 24 администрации, в това число Национална агенция за приходите, Изпълнителна организация по риболовство и аквакултури (ИАРА), 4 регионални администрации и 18 общини. В развой на разработка са федерирани портали на 53 администрации.

Изградените портали дават отговор на условията на одобрените „ Правила за институционална еднаквост на интернет страниците и портали на държавната администрация ” и на настоящите общоприети за досегаемост, разказани в Директива (EС) 2016/2102 от 26 октомври 2016 година по отношение на достъпността на уеб уеб страниците и мобилните приложения на организациите от публичния бранш.

Демонстрационни версии на създадени шаблонни уеб страници са налични във разновидности за община, регионална администрация, профилирана териториална администрация и административни структури, основани със закон. Федерираните портали се поддържат от ДАЕУ, а наличието им – от съответната администрация, за която са основани, прецизираха от Агенцията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР