В прощално обръщение американският президент Доналд Тръмп призова американците да

...
В прощално обръщение американският президент Доналд Тръмп призова американците да
Коментари Харесай

Тръмп на прощаване: Движението, на което положихме начало, едва сега започва

В прощално послание американският президент Доналд Тръмп прикани американците да се помолят за триумфа на идващото държавно управление на Съединени американски щати, предадоха Ройтерс и Франс прес.

" Тази седмица встъпва в служба ново държавно управление и ние се молим то да успее да резервира Америка сигурна и благоденстваща ", сподели президентът републиканец.

" Докато се приготвям да предам властта на новото държавно управление, желая да знаете, че придвижването, на което положихме начало, едвам в този момент стартира ", посочи Тръмп в послание към последователите си.

Тръмп пожела шанс на новото държавно управление на определения за президент на Съединени американски щати Джо Байдън, макар че не назова приемника си по име, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тръмп отхвърли да признае в цялостна степен провалянето си на изборите, създадени през ноември предходната година, на които Байдън завоюва 306 гласа в Избирателната гилдия, а Тръмп - 232.

Байдън ще встъпи в служба като президент на Съединените щати през днешния ден в 12:00 ч. локално време.

Тръмп няма да се срещне с Байдън преди церемонията му по встъпване в служба и няма да участва на нея, в прорез с откритата държавническа традиция, която е най-ярък знак на мирното предаване на властта сред двама американски президенти. Тръмп възнамерява вместо това да замине за щата Флорида.

" Отправям най-хубавите си пожелания и желая да пожелая шанс " на идващото държавно управление, съобщи Тръмп в квалифициран от Белия дом видеозапис.

" Направих това, поради което пристигнах тук, направих и доста повече. Водих съществени борби, най-тежките борби, трябваше да върша най-тежките избори, тъй като това е, поради което вие ме избрахте ", сподели президентът в последното си послание на президентския пост.

" Ние съживихме съюзите си и сплотихме страните по света против Китай по невъобразим допреди това метод. Аз съм извънредно горделив, че съм първият президент от десетилетия, който не е почнал нова война ", сподели още Тръмп.

Лозунгът на Тръмп, с който той пристигна на власт беше " Да създадем Америка още веднъж велика ", само че в края на ръководството на президента републиканец Съединените щати скърбят за своите над 400 хиляди жертви на COVID-19. Съединени американски щати са преди всичко в света по смъртност от вируса, а американската стопанска система изпитва съществени усложнения поради последствията от пандемията, отбелязва Ройтерс.

" По-голямата заплаха, пред която сме изправени, е загубата на вярата ни сами в себе си, загубата на увереността в националното ни великолепие ", сподели Тръмп.

В продължение на месеци Тръмп, без да показва каквито и да било доказателства, твърдеше, че на президентските избори предходната година е имало измами и упражняваше напън върху представители на районните управляващи да анулират резултатите от изборите. На 6 януари Тръмп насърчи последователите си да се съберат наоколо до Капитолия, до момента в който Конгресът потвърждаваше изборната победа на Джо Байдън. Привържениците на Тръмп щурмуваха Капитолия и се стигна до подиуми на принуждение, в границите на които починаха петима души, напомня Ройтерс.

" Всички американци са ужасени от щурма на Капитолия. Политическото принуждение е офанзива против всичко, което ценим като американци. То в никакъв случай не може да бъде толерирано ", безапелационен бе Тръмп.

" Тръгвам си от Белия дом със сърце, цялостно с преданост и наслада, а също по този начин и с дух, белязан от оптимизъм и от цялостната убеденост, че за страната ни и децата ни най-хубавото занапред следва ", съобщи президентът Тръмп.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР