В Професионална гимназия по електротехника и електроника Мария Склодовска- Кюри“

...
В Професионална гимназия по електротехника и електроника Мария Склодовска- Кюри“
Коментари Харесай

Нов STEM център отвори врати в ПГЕЕ „Мария Склодовска-Кюри“ в Сливен

В Професионална гимназия по електротехника и електроника „ Мария Склодовска- Кюри “ в Сливен, бе открит „ Център за естествени науки “. Той е построен по Национална стратегия „ Изграждане на учебна STEM среда “.

Сред гостите на формалното разкриване бе зам.-кметът по икономическото развиване инж. Стоян Марков. Той поздрави всички за новата облага, в която ще намират израз новаторските хрумвания на преподавателите и учениците. Като някогашен ученик на гимназията, той показа задоволство от постигнатото през последните години – обновената постройка, кабинетите, лабораториите и новият STEM Център. От името на кмета Стефан Радев той пожела триумф на всички, да се радват на още доста сполучливи планове, на положителни сътрудници в лицето на бизнеса и на осъществени възпитаници, с които гимназията да се гордее.

От свое и от името на сътрудниците си, сътрудници и другари, шефът на гимназията инж. Татяна Башева–Къневаизрази увереност, че с общи старания ще съумеят да наложат нов учебен модел, с който да се усъвършенства професионалната и житейска вероятност на младежите в България.

В рамките на откриването беше отслужен водосвет за здраве и триумф от духовник Йоан Петров – преднастоятел на храм „ Св. Цар Борис-Михаил ” в Сливен. Сред присъстващите бяха още специалисти от Регионално ръководство на образованието-Сливен, преподаватели от Инженерно-педагогически факултет и Колеж към ТУ-София в Сливен, сътрудници, възпитаници и родители.

Центърът включва две лаборатории, като всяка една от тях подчертава върху избрана просвета и една зала за презентации. Учениците ще имат опция да презентират, да отдъхват и да се социализират, да работят по групи или самостоятелно. Кабинетите от STEM направлението ще могат да се употребяват в разнообразни сюжети, като се преконструира оборудването и обзавеждането в кътовете с мека мебел. На разположение са компютъризирани работни места с достъп до интернет и копирна техника и 3D принтер, за потребностите на учебно-образователния развой.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР