В проектобюджета на община Добрич за 2020 г. са заложени

...
В проектобюджета на община Добрич за 2020 г. са заложени
Коментари Харесай

Община Добрич залага бюджет от близо 76,4 милиона лева

В проектобюджета на община Добрич за 2020 година са заложени 76 391 723 лева . От тях 61% или близо 46,7 млн. лева са доходи за държавни действия. Местните доходи образуват сумата от 29,7 млн. лева като 28,3 млн. лева от тях са планувани за разноски за локални действия, а останалите съвсем 1,4 млн. лева са за дофинансиране.
С максимален дял в локалните данъчни доходи, чиято рамка е 8,1 млн. лева, е данъкът върху транспортните средства – 4 млн. лева Още 2,1 млн. лева са предстоящите доходи от налог за добито имущество, а от налога за недвижими парцели в общинската хазна ще влязат 1,8 млн. лева
Планираният размер на неданъчните доходи е съвсем 15 млн. лева, от които над половината са от общински такси – 8,469 млн. лева Очакват се близо 3,3 млн. лева да дойдат от продажбата на нефинансови активи и концесии, а приходите от общинска благосъстоятелност са оценени на близо 3 млн. лева, от които над 1,8 млн. лева – от отдаване чартърен на общинско имущество.
Най-голям дял от разноските за делегирани от страната действия, които са в размер на 46,6 млн. лева, са за просветителния бранш – близо 34 млн. лева
Размерът на разноските, финансирани с локални доходи, е 28,3 млн. лева От тях 17,5 млн. лева са планувани за жилищно строителство, благоустройство и запазване на околната среда.
Образованието е с максимален условен дял в бюджетните разноски, следвано от жилищното строителство и общественото подкрепяне.
Публичното разискване на плана за бюджет 2020 на община Добрич е планувано за на следващия ден. Междувременно общинските съветници от Вътрешна македонска революционна организация оферират за публично разискване план за устав на общинския фонд „ Насърчаване на раждаемостта в община град Добрич “. В него е залегнало родители с висше обучение да бъдат подпомагани с 400 лева за раждане на първо дете, с 500 лева за второ и с 1000 лева за трето дете. Идеята на вносителите е да бъдат подтиквани младежите да се връщат в Добрич след довеждане докрай на образованието си.
Преди година от Вътрешна македонска революционна организация също внесоха сходно предложение, само че правилникът на фонда не беше признат от Общинския съвет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР