В проекто-състава на новото правителство от квотата на ПППП (които

...
В проекто-състава на новото правителство от квотата на ПППП (които
Коментари Харесай

Семерджиев за Сербезова: Фарма-мафията ще придобие най-високата позиция в здравната система

В проекто-състава на новото държавно управление от квотата на ПППП (които обявиха честността и антикорупцията за водещи свои приоритети) за Министерство на здравеопазването е избрана кандидатурата на магистър фармацевт Асена Сербезова (бивша Асена Стоименова) за поста министър на опазването на здравето. Моят коментар е единствено един: фарма-мафията ще придобие първоначално една от най-високите позиции в здравната система. Който се интересува от тематиката може да прочете повече в текста на личната ми отбрана пред съда по обвиняване повдигнато след набеждаването ми от Асена Стоименова пред някогашния основен прокурор Сотир Цацаров през 2017 година Това написа на страницата си във Facebook някогашният здравен министър Илко Семерджиев.

Бях оневинен на три инстанции, а към този момент на две инстанции осъдих страната и в този момент чакам компенсации, които данъкоплатците ще платят за непозволените дейности на Асена и Цацаров. Тези пари обаче са нищо пред милиардите, които фарма-мафията присвоява от всички нас с помощта на конфигурирани хора във властта и институциите - в тази ситуация с Асена на първо време в ИАЛ, а в този момент следва и в Министерство на здравеопазването, показва Семерджиев.

Политически не зная за какво ПППП счита Стоименова/Сербезова за своя квота - в ИАЛ тя беше назначена от министър Таня Андреева като кадър от БСП-квотата на Сергей Станишев. Видим пробив на Българска социалистическа партия и Сотир Цацаров в държавното управление на сякаш почтените и антиолигархични нови ръководещи е сигнал или за политическа наивност/неадекватност или за продължаващо задкулисие. Скоро ще разберем истината!, разяснява още някогашният министър.

Защитата на Семерджиев можете да прочетете

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР