В проекта Твоят час през настоящата учебна година участват 81

...
В проекта Твоят час през настоящата учебна година участват 81
Коментари Харесай

81 училища във Великотърновско работят по проект „Твоят час”

В плана „ Твоят час ” през актуалната образователна година вземат участие 81 учебни заведения от Великотърновска област. Това оповестиха от Регионалното ръководство на образованието. Групите за занимания по ползи, които са желани от учениците, са от тематичните области: изкуство и просвета, спорт.

226 са групите за обучителни усложнения по български език и литература и 158 групи по математика. Освен по двата предмета, са образувани и групи за обучителни усложнения по британски език, естествени науки и публични науки.

Най-много такива групи има в СУ „ Цанко Церковски “ – Полски Тръмбеш. Великотърновското СУ „ Емилиян Станев ” разполага с най – доста формирования за занимания по ползи – 48 групи със 601 възпитаници.

Групата „ Хвърчаща класна стая ” цели децата да развият своята креативност, бързо мислене и сръчност. В заниманията ще се учат да слушат интуицията си и черпят мъдрост от българските пословици и поговорки.

В групите по йога пък децата се научават по какъв начин да поддържат здраве, благополучие и позитивна настройка в всекидневието.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР